Hirmagazin.eu
Főoldal » Milliónyi karácsonyi égő díszíti Eta néni házát Dabason
Életmód hírek

Milliónyi karácsonyi égő díszíti Eta néni házát Dabason

Karácsony táján és két ünnep közt talán sokkal több egynapos programot keresünk, mint az évben bármikor máskor.

Kajdácsi Józsefné Eta néni háza már hetek óta első helyen szerepelt a listámon és most végre én is láthattam élőben a híres házat, amelynek a kertjében valószínűleg több a karácsonyi égő, mint egész Dabason összesen.

Csodás élményként éltem meg karácsonyimádóként ezt a kirándulást. Ha időtök engedi, látogassatok el a házhoz Ti is!

Eta néni háza Dabas látványossága lett

A dabasi ház különleges kertje

Mielőtt elindultunk Dabasra, természetesen alaposan utánanéztem Eta néni házának. Kíváncsi voltam rá, hogy körülbelül mennyi dísz van a kertben, és mi motiválta Eta nénit abban, hogy karácsonyi köntösbe öltöztesse az udvarát.

A hipotézisem és első gondolatom az volt, hogy a 2006-os Kiskarácsony mindenáron című film mintájára szerette volna elérni, hogy a háza látszódjon az űrből is. Danny DeVito nagyon bravúrosan oldotta meg a feladatot, és bár Eta néni nem erre vágyott, könnyen lehet, hogy néhány év múlva hamar kinövi magát a kezdeményezés.

Eleinte csak unokái kedvéért díszítette fel a házát, de ma már rengetegen keresik fel a kertet, többek között tévések és újságírók is. Mivel örömet szeretne okozni az embereknek a kertjével, ezért ha valahol szép, és különleges karácsonyi díszt lát, megvásárolja, és megkeresi hozzá a lehető legjobb helyet a kertben, ahova az ország minden pontjáról érkeznek látogatók.

Karácsonyi díszek százai 

Másfél hét alatt kerülnek fel a díszek a helyükre, amiben az egész család segít, még a dédnagymama is. Rengeteg égősor és dekorációs tárgy van már, Eta néni már nem is számolja, de havonta félretesz pénzt a nyugdíjából a villanyszámlára.

Eta néni az előkertre a legbüszkébb

Mint kiderült, az előkertre a legbüszkébb, illetve a hatalmas Mikulásra, aki a kertben táncol. Ez a gyerekek egyik kedvence is, alig várják, hogy nekik zenéljen, ezért szinte folyamatosan szól a zene a dabasi ház kertjében. Óvoda, iskola végén rendszeresen hozzák a családok a gyerekeket, Eta néni délután 4 órakor kapcsolja fel a világítást, és este 21-21:30-ig bárki bemehet megnézni a fényárban úszó kertet.

Ezek után nem tehettünk mást, a lovak közé csaptunk, és megnéztük, mitől olyan különleges élőben Eta néni varázslatos karácsonyi háza.

Eta néni háza

A GPS egy kicsit megtréfált bennünket, mert bár már ott kellett volna lennünk, csak sötét kerteket láttunk mindenhol. Már kezdtünk félni attól, hogy vasárnap lévén mindenki lepihent (még a díszek is), de hamarosan szükség volt a napszemüvegekre, mert ez a rengeteg fény bizony ott volt, és elbújni sem tudott volna.

Be kell vallanom a teljesség kedvéért, hogy én azonnal elbőgtem magam a kocsiban ülve, és mit sem törődve a hideg széllel, azonnal rohantam a kapu felé, mert nem hittem a szememnek.

Giccses a kert? Lehet. Kissé túl sok a karácsonyi dekor? Igen, meglehet. Ám karácsonykor valahogy az ilyesmire csak legyint az ember, és elfogadja, hogy a több tucat világító szarvas, hóember és Mikulás ennél jobb helyen nem is lehetne.

Eleinte unokái szórakoztatására díszítette fel a házat, amelyet ma már a Google térkép is jegyez

Van itt kérem szépen betlehemi istálló, táncoló Mikulás, kéményből felbukkanó Mikulás és hatalmas karácsonyi hógömb is a világító biciklik és fenyőfák mellett. Rengeteg szín, fény és zene tanúskodik arról, hogy a Wesselényi utca 12. szám alatt sokkal izgalmasabb a karácsonyi hangulat, mint gondoltuk volna.

Legalább egy órát töltöttünk a ház kertjében, amit egyébként 10 perc alatt többször is körbe lehet járni. Csak forogtunk és nem hittünk a szemünknek. Én legalábbis biztosan nem, mert annyira szeretem ezt az ünnepet, hogy csupa régi kellemes karácsonyi emlék jutott eszembe róla.

Irány Dabas!

Ha tehetitek, mindenképpen nézzétek meg a saját szemetekkel is Eta néni házát, mert bármennyi cikket olvastok róla, és bármennyi felvételt is láttok, ez a látvány élőben és sötétben az igazi. Gyerekekkel kihagyhatatlan egynapos program ünnepek környékén!

Cím: Dabas, Wesselényi utca 12.

Fotók: Kristóf Eszter

szallas, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Hat percig fuldoklott egy táborozó kisfiú – A szülők tovább küzdenek az éber kómában fekvő gyermekük életéért

Mazsi

Új életet kezdeni bevándorlóként

info

Marton Zsolt lett Beer Miklós utódja a Váci Egyházmegyében

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------