Image default
Külföld

Milliók kaptak halálos fenyegetést: itt csapna le az Iszlám Állam

A terrorszervezet nem nyugszik: legújabb plakátjaikon európai, amerikai és orosz célpontokat is megjelöltek!

Az Iszlám Állam grafikusai kitettek magukért, a legfrissebb propagandaanyagaikkal a reményeik szerint több fanatikusukat is rá tudják venni a terrortámadásokra. A célpontok között London, Oroszország és az Egyesült Államok egyaránt szerepel.

Az egyik poszteren a Big Ben látható, amelyet egy felfegyverzett dzsihádista fenyeget, míg egy másikon Vlagyimir Putyin és az orosz ortodox egyház vezetője, Kirill pátriárka feje látható a célkeresztben. A harmadik plakáton pedig arra biztatják a híveiket, hogy égessék fel Amerikát.

Az új, fenyegetőző propagandaanyagok azt követően kezdtek el terjedni az interneten, hogy a hétvégén Khalil Khalilov Allahu Akbar kiáltással tüzet nyitott egy dagesztáni templomban, meggyilkolva öt nőt – a támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett.

A terrorszervezet ritkán szokta nyíltan megfenyegetni Oroszországot: eddig csak egyszer tették, mikor Putyin bejelentette, hogy támogatni fogják a szíriai elnököt, Bassár el-Aszadot. London azonban már hozzászokhatott, hogy egy-egy híres épülete a plakátokon szerepel, legyen szó a lángoló Big Benről vagy a megkéselt II. Erzsébetről.

Az Iszlám Állam egyre nagyobb területeket veszít el egykori kalifátusából, ám az életben maradó terroristák kegyetlen bosszút terveznek, ráadásul sok fanatikus Európában tartózkodik, arra várva, hogy lecsaphasson az ártatlanokra.
Forrás: Ripost
Fotó: Europress / Ahmad al-Rubaye – AFP

Hasonló hírek

Több mint 300 migránst mentettek ki csónakjaikról a spanyol hatóságok

Géza

Bármelyik órában elfogyhat a levegő a víz alatt rekedt tengeralattjárón, 44 tengerész van a fedélzeten

Mazsi

Vádat emeltek a Volkswagen két jelenlegi és egy korábbi vezetője ellen szándékos könyezetszennyezés miatt

Géza