Hirmagazin.eu
Főoldal » Millió frankos fizetések és veszteségek a FIFA-nál
Sporthirek

Millió frankos fizetések és veszteségek a FIFA-nál

A FIFA 122 millió dolláros veszteséget könyvelt el tavaly a korrupciós botrány hatására – áll a szervezet pénzügyi jelentésében. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség 2002 óta nem zárt veszteséges évet.

 

Millió frankos fizetések és veszteségek a FIFA-nál

 

A jogi ügyekre fordított összegek 2014-ben 31,29 millió dollárra rúgtak, ez 2015-ben elérte a 61,5 millió dollárt. Közben a tartalékai 1,52 milliárd dollárról 1,3 milliárd dollárra csökkentek.

Jean-Francois Tanda, az SRF újságírója arról beszélt, hogy a szövetség jogi kiadásai megduplázódtak tavaly miközben több szponzori szerződés lejárt. A FIFA nem tudott új szponzorokat bevonni és ezek együtt vezettek a jelentős veszteséghez.

A korrupciós botrányban érintett Sepp Blatter a FIFA főtitkáraként tavaly 3,6 millió svájci frankot, azaz több mint egymilliárd forintot keresett. Az új szabályozás értelmében most először hozták nyilvánosságra a fizetéseket.

A korábbi főtitkár, Jérome Valcke 2015-ben 1,94 millió eurót keresett, míg a végrehajtó bizottság tagjai 270 ezer eurót kaptak fejenként. Jérome Valcke-t Sepp Blatterhez hasonlóan szintén eltiltották.

A FIFA új elnökének, Gianni Infantionak fizetése továbbra sem nyilvános.

A szövetség pénteken jelentette be, hogy kiemelt szponzori szerződést írt alá a kínai Wanda Grouppal. A Wanda Group a FIFA első kínai partnere, amely a 2030-as világbajnokságig minden tornán jelen lesz.

A vállalat tulajdonosa Kína leggazdagabb embere, Vang Csian-lin.

A szövetség a világbajnokságot is szponzoráló vállalatoktól származó bevételei 131 millió dollárról 44,5 millió dollárra csökkentek tavaly, miután a Johnson & Johnson, a Castrol és a Continental szerződése 2014 végén lejárt. Ezzel egy időben viszont más partnerektől származó bevétele 177,1 millió dollárról 180 millió dollárra növekedett. A FIFA átlagosan 580 embert alkalmazott 2015-ben, a fizetéseikre 92,1 millió dollárt költött, ez 23 millió dollárral kevesebb, mint egy évvel korábban.

 

Forrás: euronews

 

Hasonló hírek

Nemzetközi foci: A Liverpool nyerte a BL-döntőt

Géza

Világbajnok lett kötélugrásban egy magyar lány

Edit

Szenzációs magyar siker súlylökésben

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------