Hirmagazin.eu
Főoldal » Milliárdos kincs rejtőzött a nő konyhájában, nem is tudott róla
Tudástár - minden érdekesség

Milliárdos kincs rejtőzött a nő konyhájában, nem is tudott róla

Évek óta ott lógott a falon a XIII. századi festmény.

Hihetetlen leletre bukkantak egy nő Párizshoz közeli otthonában. A gótika és reneszánsz időhatárán készült képet a szakemberek megállapítása szerint az elismert Cimabue (eredeti nevén Cenni di Pepo) festette a XIII. században. A festmény eddig a nő lakásában, a nappalija és konyhája között lógott, pont egy főzőlap felé fellógatva.

A Kigúnyolt Krisztus című, Giotto mestere által festett kép becsült értéke 4 és 6 millió dollár között van a régiségszakértő Turquin szerint.

Fotó: Philippe LOPEZ / AFP

A képről azt feltételezik, hogy egy nagy, 1280-ban készült diptichonnak képezte a részét. A diptichonon eredetileg 8 jelenet látható Krisztus szenvedéséről és keresztre feszítéséről. A szárnyas oltár két másik darabja jelenleg a londoni National Gallery-ben, illetve a New York-i Frick Collectionben van kiállítva.

A National Gallery-ben kiállított képről évszázadokon keresztül úgy tudták, hogy elveszett, míg végül takarítás közben véletlenül meg nem találták Suffolkban. A kép 2000 óta képezi a nemzet tulajdonát.

A francia hölgy, akinek a lakásában eddig a kép lógott, azt gondolta, ez csak egy sima, régi, vallásos kép, s csak kíváncsiságból vitte el egy aukcióshoz felbecsültetni. A festmény vizsgálata során a szakértők minden kétséget kizáróan megállapították, hogy az valóban Cimabue keze munkája.

A képet október 27-én bocsátják árverésre a párizsi Acteon aukciós házban – írta a The Guardian.

Forrás: Ripost

Képünk illusztráció!

Hasonló hírek

A kutatók is összezavarodtak: döbbenet, mi derült ki a vörös bolygóról

Mazsi

Hátborzongató lényt videóztak a gyerekek játék közben! – VIDEÓ

Mazsi

Extrém kötéljárás, amit csak megszállottak csinálnak! – videó

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------