Image default
Életmód hírek

Mikor születik a baba?

Mikor születik a baba? Egyszerűbb kiszámolni, mint gondolnád!

Az új családtag érkezése izgalommal teli időszak, amikor minden az egészségmegőrzésről és a várakozásról szól. De mikorra várható a kicsi? Már az első orvoslátogatás előtt kiszámolhatod a baba érkezésének idejét, és ehhez nincs másra szükséged, csak menstruációs naptáradra.

Amint pozitív eredményt mutat a terhességi teszt, természetesen azonnal tudni szeretnénk, hogy ekkor fog megszületni a baba. A családtagok is nagy kíváncsisággal érdeklődnek, ám még mielőtt orvoshoz mennél, már kiszámolhatod, hogy mikor jön a pocaklakó. A menstruációs naptár rendkívül hasznosnak bizonyul, hiszen segítségével pontosan tudhatod, mikor menstruálsz, mely napokban vagy termékeny, vagy például utánanézhetsz annak is, mikor volt az utolsó menstruációd első napja.

Ez ugyanis az irányadó arra vonatkozóan, hogy mikorra várható a szülés. A várandósság negyven hete azonban csak egy körülbelüli szám, hiszen könnyen lehet, hogy már a 38. héten megérkezik a kicsi. Szülési kalkulátor segítségével egyszerűen kiszámolhatod a babaérkezés időpontját.

Így néz ki a hathetes magzat

A várandósság kezdetétől érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen változások zajlanak le aktuálisan testedben. A 6 hetes magzatról már nagyon sok információ elérhető online, és ez azt is megmutatja, hogy valójában ekkor már komoly fejlődésnek indul az apróság. Ugyan az első trimeszterben nem számít ritkaságnak a hányinger, az émelygés és az általános rosszullét, de ez nem törvényszerű, hogy mindenkinél egyformán jelentkezik.

A legtöbben ekkor még nem is osztják meg a nyilvánossággal a jó hírt, de ettől függetlenül tény, hogy az anyaméhben levő apróság már fejlettebb, mint sokan gondolnák. Ugyan csak egy apró C betűre hasonlító lényről van szó, de ilyenkor már elindulnak a csontosodási folyamatok, kezdenek kialakulni a belső szervek. Bár a fej és a nyak még nagyon nagynak tűnik, de már ilyenkor is láthatóak a fül, a szem és a száj kezdeményei. A fejlődésnek induló légző-és emésztőrendszer mellett már agyhullámok kibocsátására is képes az apróság, ekkor még agyhólyagjai segítségével.

Könnyen lehet, hogy az első trimesztert nem éled meg túlságosan pozitívan a rosszullétek miatt, de vigasztaljon az, hogy egy új élet fejlődik benned, és a második harmadban már nagy valószínűséggel nyoma sem lesz a hányingernek és a gyengeségnek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a második trimeszterben a kismamák jelentős közérzetbeli változást észlelnek magukon.

Készülj fel a Rád váró feladatokra!

Sok nőt meglepetésként ér a várandósság ténye, de vannak, akiknek régóta várt álmuk teljesül ilyen módon. Legyen akárhogy is, a feladat bizony sok kihívás elé állítja a nőket. A terhesség időszaka során rengeteg változás történik a női testben. A legtöbben már ekkor igyekeznek odafigyelni arra, hogy a későbbiekben ne okozzanak megugorhatatlan akadályt a felszedett kilók.

Az első természetesen a kis pocaklakó épsége és egészsége, ezért a hiúságot ilyenkor célszerű egy kicsit félretenni. Fontos azonban, hogy ne hízz a normális értéken túli mennyiséget, az ugyanis a kicsi számára sem előnyös.

Nem csak a testi változások érdemelnek figyelmet, hanem a lélekben lezajló folyamatok is. Természetes, ha tele vagy félelemmel, nem tudod, hogyan tudsz majd megfelelni az anyai szerepnek. A szülésre felkészítő tanfolyamok kifejezetten hasznosnak bizonyulnak, de a baba érkezése után is megéri, ha figyelsz saját magadra és lelkiállapotodra. A szülés utáni depresszió sokkal több nőt érint, mint ahányan ténylegesen beismerik, hogy problémáik vannak az anyai szerep megélésével és a feladatoknak való megfeleléssel. A legfontosabb talán az, hogy merj őszinte lenni saját magaddal és kedveseddel. Fogadd el a segítséget, érkezzen az bármilyen formában is.

http://www.nutriklub.hu

Hasonló hírek

Budapesti járatok sem indulnak szerdán a belga országos sztrájk miatt

Géza

Egész életében hosszú hajat visel ez a fiatal lány. Amikor a fodrász rövidre vágta a haját …

Edit

13 kevésbé ismert tény a megcsalásról, ami fenekestül felforgatja a belső világodat!

Mazsi