Hirmagazin.eu
Főoldal » Mike Pence figyelmeztette Kim Dzsongunt
Külföld

Mike Pence figyelmeztette Kim Dzsongunt

Mike Pence, az Egyesült Államok alelnöke arra figyelmeztette Kim Dzsongun észak-koreai vezetőt, hogy ne játszadozzon Donald Trumppal a jövő hónapban esedékes találkozót illetően.

Mike Pence szerint Trump még visszaléphet a csúcstalálkozótól (Forrás: Flickr / Gage Skidmore; https://www.flickr.com/photos/gageskidmore/16688738525)

Mike Pence a Fox News-nak adott interjúban azt mondta, nagy hiba volna az észak-koreai vezető részéről, ha mégis így tenne, és leszögezte azt is: nem is kérdés, hogy Donald Trump még visszaléphet a június 12-én esedékes csúcstalálkozótól.

Észak-Korea korábban azzal fenyegetőzött, hogy John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó megjegyzései nyomán lemondhatja a tervezett találkozót.

Az ország ezen reakcióját az váltotta ki, hogy Bolton megjegyezte, a „líbiai modellt” követhetik a nukleáris leszerelést illetően az ázsiai országban is. Moammer Kadhafi líbiai vezető 2003-ban egyezett meg a nyugati hatalmakkal a nukleáris programja felszámolásában a szankciók feloldásáért cserébe. Nyolc évvel később a diktátort nyugati támogatottságú felkelők ölték meg.

A fentieken túl Észak-Korea nem nézi jó szemmel a közös amerikai-dél-koreai hadgyakorlatokat sem, és a Dél-Korával folytatandó tárgyalásokat is felfüggesztette azokra reagálva.

Mun Dzsein dél-koreai elnök a tervek szerint kedden találkozik Donald Trumppal a csúcstalálkozó terveinek megvitatására.

Mike Pence megjegyezte, Trump kész akár arra is, hogy visszalépjen a tervezett szingapúri találkozótól, és meglátása szerint az amerikai elnök elsősorban a békét tartja szem előtt döntése meghozatalánál.

Mindeközben brit, amerikai, orosz és kínai újságírók egy csoportja Észak-Koreába indult, hogy közvetítsék az észak-koreai nukleáris kísérleti telep felszámolását. Egyelőre nem jelentették be, hogy ez az esemény pontosan mikor veszi kezdetét.

A legutóbbi, szeptemberi nukleáris kísérletet követően kínai kutatók szerint a telep egy jelentős része beomlott, s ez már a környező hegyek stabilitását is fenyegetheti. A telep felszámolását kísérő eseményen csak a média képviselői lesznek jelen, szakértő megfigyelők nem.

Forrás: 24.hu

Hasonló hírek

Olaszország fellázad az EU ellen

Mazsi

Renzi: A félelem uralja Ausztria migránspolitikáját

Edit

Óriási meglepetés a magyar uniós biztosjelölt meghallgatásán – Várhelyi Olivér komoly kritikákat fogalmazott meg Törökország ellen

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------