Hirmagazin.eu
Főoldal » Migránsválság: „Különcök klubja” lenne a V4?
Külföld

Migránsválság: „Különcök klubja” lenne a V4?

forrás: MTI

“Nem szabad játszanunk azzal, ami összetartja Európát” – figyelmeztette a visegrádi országokat Jean Asselborn luxemburgi külügyér az uniós külügyminisztereinek hétfői brüsszeli tanácskozására érkezve. Óva intette az országokat a “különcök klubjának” megalapításától a menekültválság kezelésében.

Az Európai Unión belüli szolidaritás tiszteletben tartását várja a menekültkérdésben a visegrádi országoktól Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter.

Az Európai Unió külügyminisztereinek hétfői brüsszeli tanácskozására érkezve (a visegrádi négyek prágai csúcstalálkozóját megelőzően) Asselborn óva intette Magyarországot, Lengyelországot, Csehországot és Szlovákiát attól, hogy a menekültválsággal szembesülve megalapítsák a “különcök klubját”.

“Remélem, hogy nem kerül sor erre, és még a fejemből is száműzöm ennek gondolatát” – mondta Asselborn újságíróknak. A luxemburgi diplomácia vezetője szerint ha probléma adódik, akkor “össze kell dugni a fejünket, és együtt kell megoldást találni rá”.

A külügyminiszter elmondása szerint az egyik visegrádi ország képviselője azt állította, hogy Európa nem egy szolidáris közösség.

“Ha ez így van, akkor az illető nem értette meg Európa alapító atyáinak elképzelését” – hangsúlyozta Asselborn.
“Mindazoknak, akik Brüsszeltől szolidaritást tapasztalnak, ugyanazt kell visszaadniuk, különben nem működik a rendszer” – vélte a luxemburgi külügyi tárca vezetője. “Nem szabad játszanunk azzal, ami összetartja Európát” – tette hozzá.

Migránsválság: „Különcök klubja” lenne a V4?
Brüsszel, 2016. február 15.
Jean Asselborn luxemburgi (b) és José Manuel García-Margallo spanyol külügyminiszter (k) beszélget Johannes Hahnnal, az Európai Bizottságnak az európai szomszédságpolitikáért és az EU-csatlakozási tárgyalásokért felelős tagjával az Európai Unió külügyminiszereinek brüsszeli találkozóján 2016. február 15-én. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A V4-ek miniszterelnökei hétfőn Prágában találkoznak, hogy egységes álláspontot alakítsanak ki a menekültválsággal kapcsolatban, amelyet aztán a csütörtöki és pénteki brüsszeli EU-csúcstalálkozón képviselhetnek. A prágai megbeszélésre Macedónia és Bulgária vezetőjét is meghívták.

A visegrádi országok az EU külső határainak megerősítését követelik, és elutasítják a menedékkérők elosztását szabályozni hivatott uniós kvótarendszert. Prágában azokról a reformjavaslatokról is szó esik majd, amelyekkel megpróbálnák a közösségen belül tartani Nagy-Britanniát.

Egyfajta ellenpontként csütörtökön – közvetlenül az EU-csúcs előtt – sor kerül a “hajlandók csúcstalálkozójára” Ausztria uniós nagykövetségén. Ezen a nyugat-balkáni menekültútvonalon fekvő országok vesznek majd részt, amelyek megpróbálnak közelebb kerülni a válság megoldásához.

 

Hasonló hírek

Betiltották a menekültvicceket

Edit

Elfogták az apácát, aki öt papnak segített megerőszakolni halláskárosult gyermekeket! Oszd meg!

Géza

Minimum 44 fő vesztette életét – Légicsapás érte Tripoliban a Mitiga repülőteret, a légi forgalom leállt

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------