Image default
Külföld

Migránsokkal teli hajók tartanak Olaszország partjai felé

Matteo Salvini távozása után a balra tolódó, és Magyarországgal megengedhetetlen hangnemet megengedő új olasz kormány tárt karokkal fogadja az illegális bevándorlókat. A Soros György pénzelte civil szervezetek hajói pedig jó katonaként szállítják is őket.

Az SOS Mediterranée nevű nem állami szervezet (NGO) az egyik közösségi oldalán jelentette büszkén, hogy immár 182 illegális bevándorló van az Ocean Viking nevű hajójuk fedélzetén. A jelentések szerint kedden 109, szerdán pedig további 73 afrikai migránst vettek fel a fedélzetre. A magyar származású amerikai üzletember, Soros György által is bőkezűen támogatott NGO szerint a bevándorlók rossz állapotú, túlzsúfolt gumicsónakokban próbáltak eljutni Európába, de az Ocean Viking még a líbiai partoknál felvette őket.

Afrikai migránsokkal teli NGO-hajók tartanak Európa felé (Fotó: AFP)

A hajóra egyébként 300 ember fér fel, és szakértők szerint a gyors telítődés jól mutatja, hogy a Földközi-tengeren át ismét egyre többen próbálnak meg Afrikából Európába jutni.

Ismét egyre többen indulnak útnak Líbiából az olasz partok felé (Fotó: AFP)

Az Ansa nevű olasz hírügynökség jelentése szerint szintén szerdán 100 migráns érte el önerejéből az olaszországi Lampedusa szigetét. A két hete hivatalba lépett új olasz kormánykoalíció pedig már be is jelentette, hogy szakít a volt olasz belügyminiszter, a bevándorlásellenes politikát folytató Matteo Salvini szigorú szabályozásával, és újra megnyitják a kikötőiket a migránsokat taxiztató NGO-hajók előtt. Ennek kapcsán Olaszország, Franciaország, Németország és Málta újból elővette a kötelező szétosztási, más néven a kötelező kvótarendszert. A németek és a franciák átvennék a tengeren érkező migránsok 25-25 százalékát, a maradék 50 százalék pedig a többi uniós tagország között lenne szétosztva.

Az Ocean Viking ismét több tucat migránst taxiztat a kontinensünkre (Fotó: AFP)

Guiseppe Conte olasz miniszterelnök pedig már arról beszélt, hogy pénzmegvonással büntessék azon uniós országokat, amelyek nem hajlandóak a rájuk erőltetett áttelepítési kvótának eleget tenni.

Forrás, fotók: Ripost

Képünk illusztráció!

Hasonló hírek

Döbbenetes rejtély: testvérpárt találtak holtan, összekötve egy folyóban

Géza

Maláj gép: végzetes komputerhiba miatt zuhant hullámsírba 162 ember

Mazsi

16 éven keresztül kukkolta diákjait az 53 éves tanár!

Mazsi