Főoldal > Hírek > Főhírek > Belföldi hírek > Migránsok dobáltak meg egy szerelvényt? – Nem járnak a vonatok a Röszke-Horgos között

Migránsok dobáltak meg egy szerelvényt? – Nem járnak a vonatok a Röszke-Horgos között

Hirdetés

forrás: MTI

A vonatközlekedés biztonságáért határozatlan ideig szünetelteti a vasúti forgalmat a Röszke-Horgos szakaszon péntek délutántól a MÁV-Start.

A vasúttársaság pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Szeged és Horgos között közlekedő napi két vonatpár csak Röszkéig jár, és onnan visszafordul. A szerb vasúttársaságot is értesítették a döntésről – tették hozzá.

Az Origo hírportál a Vasutasok Szakszervezetének közlésére hivatkozva pénteken azt írta: az intézkedésre a biztonság miatt volt szükség, mert “nemrég menekültek dobálták meg a szerelvényeket”. Az esetnél nem sérült meg senki, de a szakszervezet szerint ez “csak a jó szerencsén múlott”.

A MÁV-Start vezérigazgatójának címzett levelükben azt írták: a menekülteket zavarja, hogy haladásukat akadályozzák a vonatok.

Az M1 aktuális csatorna tudósítója a héten arról számolt be, hogy több száz menekült gyalog érkezik a Szerbiai Magyarkanizsáról Röszkére a vasúti síneken.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: