Image default
Külföld

Migránsinvázióra figyelmeztet az olasz polgármester

Miközben az olasz kormány a főként Líbiából induló illegális bevándorlókat szállító hajók feltartóztatására összpontosít, az Európa felé igyekvő afrikai migránsok egyre inkább Tunézia felől próbálkoznak, ahonnan akár kisebb csónakokkal is elérik Lampedusa partjait.

Matteo Salvini belügyminiszter olyan hajókra koncentrál, mint a Diciotti, amely augusztusban napokig vesztegelt a tengeren miután, felvett a fedélzetére 190 illegális bevándorlót. Eközben Lampedusa partjait folyamatosan érik el újabb és újabb migránsok, és mi nem kaptunk iránymutatást arra, hogyan kezeljük ezeket az eseteket – mondta Salvatore Martello, a legdélebbi olasz sziget polgármestere a La Repubblica című napilapnak.

A sziget partjain a bevándorlók sokszor egyesével bukkannak fel, miután kisebb, pár tucat emberre tervezett csónakokon sikerrel átszelték a Földközi-tengert.

A tunéziai partoktól alig több mint 100 kilométerre fekvő Lampedusán márciusban bezárták a bevándorlókat fogadó tábort azután, hogy ott tűz ütött ki, és az ezt követő ellenőrzésen fény derült a táborban uralkodó embertelen állapotokra.

A tábor azóta csak részlegesen nyitott meg újra. Lampedusa szigete hosszú évek óta migrációs tranzitállomásként működik.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Weber: Az EU határának védelme az elsődleges feladat

Edit

Szijjártó: Amerikai beruházók tapasztalata igazolja, hogy a magyar gazdaság dimenzióváltása sikeres

Géza

Gázpalackba rohant egy kisteherautó Ausztráliában

info