Hirmagazin.eu
Főoldal » Migráns-regisztráció: A törvények nem számítottak, tartózkodási engedélyt kellett adni
Kiemelt külföldi hírek

Migráns-regisztráció: A törvények nem számítottak, tartózkodási engedélyt kellett adni

A törvények nem számítottak, a fontos az volt, hogy a migránsok minél hamarabb megkapják a maradásukhoz szükséges dokumentumokat – nyilatkozta az M1-nek egy német nő, aki korábban a migránsok regisztrációjával foglalkozott egy befogadóállomáson.

Hírstart

Arról is beszélt, hogy senki nem ellenőrizte a személyi adatok valódiságát. Hetek óta gyűrűzik a botrány Németországban a brémai menekültügyi hivatalban történt visszaélések miatt. Mára az is kiderült, hogy több tucat szélsőséges iszlamista is menedékjogot kaphatott.

A korrupciós botrány még áprilisban robbant ki a német Szövetségi Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalban. A brémai kirendeltség volt vezetője 2013 és 2016 között legalább kétezer menedékkérőnek adott menedékjogot, olyanoknak, akiknek egyébként nem járt volna.

legfrissebb sajtóértesülések szerint több politikai vezető, sőt, maga a kancellár is tudhatott a visszaélésekről.

A Bild néhány napja arról írt: a hivatal korábbi vezetője tavaly kétszer, márciusban és májusban is személyes megbeszélést folytatott Angela Merkellel. Frank-Jürgen Weise egyébként egy menekültügyi bizottságot is vezetett, ahol a kancellária is képviseltette magát.

A nyomozás eddigi eredményei szerint a menekültügyi hivatal több kirendeltségén is történtek visszaélések. A gyanúsítottak között van a brémai kirendeltség volt vezetője, tolmácsok és három ügyvéd is, ők a feltételezések szerint pénzt fogadtak el, és annak fejében a kérelmek 96 százalékát pozitívan bírálták el.

Az M1-nek nyilatkozott egy német nő, aki másfél éven át dolgozott egy másik városban a migránsok regisztrációjánál. Marion De Brujin az M1-nek elmondta: neki is ajánlottak pénzt, de nem fogadta el.

A nő arról is beszélt: voltak olyan kollégái, akik gyakran újranyomtatták a papírokat, hogy az illető migráns oda kerüljön, ahová szeretett volna. Kelet-Németországban, vagy Bajorországban például senki nem akart menni, mert Észak-Rajna-Vesztfáliában akartak maradni.

Marion De Brujin szerint a törvények nem számítottak, csak az volt a fontos, hogy a migránsok minél hamarabb megkapják a maradásukhoz szükséges dokumentumokat. Személyi adataik valódiságát ugyanakkor senki nem ellenőrizte.

Sajtóértesülések szerint Brémában több tucat szélsőséges is menedékjogot kapott. Németországban maradhatott például 46 iszlamista, akik a feltételezések szerint hajlandók lehetnek akár terrorcselekmény elkövetésére is.

Forrás: M1 Híradó

Hasonló hírek

Aljasság határok nélkül – letörték a magyar zászlót Nagyváradon

Géza

Balos politikusok új nürnbergi perben ítélnének el mindenkit akik nem hajlandók menekülteket befogadni (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Washington terrorfigyelmeztetést adott ki

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------