Image default
Kiemelt külföldi hírek

Migráns-regisztráció: A törvények nem számítottak, tartózkodási engedélyt kellett adni

A törvények nem számítottak, a fontos az volt, hogy a migránsok minél hamarabb megkapják a maradásukhoz szükséges dokumentumokat – nyilatkozta az M1-nek egy német nő, aki korábban a migránsok regisztrációjával foglalkozott egy befogadóállomáson.

Hírstart

Arról is beszélt, hogy senki nem ellenőrizte a személyi adatok valódiságát. Hetek óta gyűrűzik a botrány Németországban a brémai menekültügyi hivatalban történt visszaélések miatt. Mára az is kiderült, hogy több tucat szélsőséges iszlamista is menedékjogot kaphatott.

A korrupciós botrány még áprilisban robbant ki a német Szövetségi Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalban. A brémai kirendeltség volt vezetője 2013 és 2016 között legalább kétezer menedékkérőnek adott menedékjogot, olyanoknak, akiknek egyébként nem járt volna.

legfrissebb sajtóértesülések szerint több politikai vezető, sőt, maga a kancellár is tudhatott a visszaélésekről.

A Bild néhány napja arról írt: a hivatal korábbi vezetője tavaly kétszer, márciusban és májusban is személyes megbeszélést folytatott Angela Merkellel. Frank-Jürgen Weise egyébként egy menekültügyi bizottságot is vezetett, ahol a kancellária is képviseltette magát.

A nyomozás eddigi eredményei szerint a menekültügyi hivatal több kirendeltségén is történtek visszaélések. A gyanúsítottak között van a brémai kirendeltség volt vezetője, tolmácsok és három ügyvéd is, ők a feltételezések szerint pénzt fogadtak el, és annak fejében a kérelmek 96 százalékát pozitívan bírálták el.

Az M1-nek nyilatkozott egy német nő, aki másfél éven át dolgozott egy másik városban a migránsok regisztrációjánál. Marion De Brujin az M1-nek elmondta: neki is ajánlottak pénzt, de nem fogadta el.

A nő arról is beszélt: voltak olyan kollégái, akik gyakran újranyomtatták a papírokat, hogy az illető migráns oda kerüljön, ahová szeretett volna. Kelet-Németországban, vagy Bajorországban például senki nem akart menni, mert Észak-Rajna-Vesztfáliában akartak maradni.

Marion De Brujin szerint a törvények nem számítottak, csak az volt a fontos, hogy a migránsok minél hamarabb megkapják a maradásukhoz szükséges dokumentumokat. Személyi adataik valódiságát ugyanakkor senki nem ellenőrizte.

Sajtóértesülések szerint Brémában több tucat szélsőséges is menedékjogot kapott. Németországban maradhatott például 46 iszlamista, akik a feltételezések szerint hajlandók lehetnek akár terrorcselekmény elkövetésére is.

Forrás: M1 Híradó

Hasonló hírek

Örömhír! Kihozták a hatodik fiút is a barlangból! (Az Úr legyen Áldott! Hirmagazin.eu)

Géza

Trumpnak „azonnal” tárgyalnia kell Phenjannal

Géza

Borzalmas aljas tett! Ukrán katonatanú nyilatkozott: Kijev, vegyifegyvereket vetett be saját népe ellen! Oszd meg! Hirmagazin.eu

Géza