Hirmagazin.eu
Főoldal » Migrációkutató: alaptalan és irreális az ENSZ-főtitkár elvárása
Belföldi hírek

Migrációkutató: alaptalan és irreális az ENSZ-főtitkár elvárása

forrás: Kossuth Rádió/180 perc

Több szíriai menekült befogadását sürgette a világ kormányaitól Ban Ki Mun. Az ENSZ-főtitkár egyebek közt azzal érvelt, hogy a fogadó országok csak nyerhetnek a menekültek befogadásával, mert ezek az emberek újabb képességeket, tapasztalatokat jelenthetnek az öregedő európai munkaerő szempontjából.

Európába tavaly 2 millió menekült érkezett. Olaszországban pillanatnyilag 100 ezren várakoznak, és intenzívnek tűnik az ország felé irányuló emberáradat, Líbiában pedig mintegy 800 ezer menedékkérő vár, hogy bejuthasson Európába. Ilyen nagy létszámú tömeget, még ha egy részük valószínűleg nem jut majd be az EU-ba, ilyen rövid időn belül elhelyezni és integrálni, ha csak rövid időre is, egyedülálló kihívások elé állítja Európát. Ban Ki Mun elvárása alaptalan és irreális – mondta Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető elemzője.

Migrációkutató: alaptalan és irreális az ENSZ-főtitkár elvárása
Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár. (MTI/EPA/Uli Deck)

 

Szerinte a főtitkár és Angela Merkel német kancellár valószínűleg egyeztet egymással, mielőtt nyilatkozatot ad, mert mindkettőjük megjegyzéseinek tartalma hasonló valóságértékelést tartalmaz. Leginkább a saját elképzeléseikhez, ideájukhoz áll közel, és nem ahhoz a valósághoz, amely Európában van. Naponta jelennek meg olyan tanulmányok, amelyek a helyzet kritikusságára hívják fel a figyelmet, így Ban Ki Munék kijelentései nélkülöznek minden racionális alapot – állapította meg.

A helyzet változatlan a görögöknél 

A görögországi helyzetre kitérve úgy vélte, Görögországban hiány van azokból a szakértőkből, és abból a fajta felkészültségből, ami ahhoz kellene, hogy kellőképpen ellássák a menekültek azt a fajta szelektálását, amit elvár tőlük az EU. Körülbelül 4 ezer emberre lenne ehhez szükség, de még várják az uniós tagállamokból és egyéb szervezetektől érkező szakembereket – mutatott rá.

Szerinte a migrációs helyzet kezelésében jelentős változás egyelőre nem történt Görögországban. Bár Törökország felől radikálisan csökkent a beérkezők száma, de nem lehet pontosan tudni, hogy az EU-török megállapodás miatt, vagy más tényezők, például új útvonalak okán.

Bármikor kitörhetnek 

Kérdéses az is, hogy az Idomeninél várakozó 11 ezer ember mennyi ideig bírja még kezelni a pszichésen kimerítő helyzetet. Szerinte bármelyik pillanatban lehetnek újabb kitörési kísérletek – húzta alá Speidl Bianka.

 

Hasonló hírek

Cáfolta a Klebelsberg Központ vezetője Hadházyt

Edit

Irán nyolcmilliárd dollár értékben vásárolna fegyvereket Oroszországtól

info

Orbán Viktor: az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat – videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!