Image default
Belföldi hírek

Migráció: hálás a macedón államfő a magyaroknak

forrás:  MTI

Magyarország konstruktív szerepet játszott a migránsválságban, és pozitív példát mutatott a sikeres régiós partnerségből és együttműködésből a macedón államfő szerint, aki mindezért háláját fejezte ki a Magyar Hírlapnak adott interjúban.

Gjorge Ivanov a lap hétfői számában úgy fogalmazott: az Európai Unió súlyos kudarcot vallott a migrációs válság kezelésében, Macedónia csupán jelentéktelen, a valós igények kielégítésére alkalmatlan felszereléseket kapott, anyagi támogatást viszont nem, miközben a hadsereg és a rendőrség bevetésére több mint havi másfél millió eurót költ az ország. Közölte azt is, hogy eddig a Macedón Köztársaság harmincmillió eurót költött a költségvetésből a migrációs válság kezelésére.

Migráció: hálás a macedón államfő a magyaroknak
(MTI/EPA/Georgi Licovszki)

Mindeközben a visegrádi országok sokkal több figyelmet és készséget mutattak az együttműködésre Macedóniával, egyfelől rendőröket, illetve adományokat küldtek, a válság napi kezelését és a biztonsági kockázatok megelőzését pedig a biztonsági szolgálatok együttműködése segítette – jelezte az államfő.

Gjorge Ivanov megjegyezte azt is, hogy a Macedón Köztársaság az első olyan nem uniós, és nem NATO-tag ország, amely válsághelyzetet és válságkezelést hirdetett az illegális migráció miatt. Hozzátette: egy mély belpolitikai válság közepette sikeresebben kezeli Macedónia a menekültválságot, mint sok európai ország. Emellett paradox módon a köztársaság nem uniós országként védi Európát egy uniós tagországtól, amely képtelen ellenőrizni a menekültválságot és egyszerűen átirányítja a menekülteket – mutatott rá.

 

Hasonló hírek

Kötelezővé akarják tenni a borravalót

Mazsi

Kezelni kell az elkerülhetetlent és elkerülni a kezelhetetlent

Géza

Az év első időközi választásait tartják vasárnap

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------