Hirmagazin.eu
Főoldal » Migráció: hálás a macedón államfő a magyaroknak
Belföldi hírek

Migráció: hálás a macedón államfő a magyaroknak

forrás:  MTI

Magyarország konstruktív szerepet játszott a migránsválságban, és pozitív példát mutatott a sikeres régiós partnerségből és együttműködésből a macedón államfő szerint, aki mindezért háláját fejezte ki a Magyar Hírlapnak adott interjúban.

Gjorge Ivanov a lap hétfői számában úgy fogalmazott: az Európai Unió súlyos kudarcot vallott a migrációs válság kezelésében, Macedónia csupán jelentéktelen, a valós igények kielégítésére alkalmatlan felszereléseket kapott, anyagi támogatást viszont nem, miközben a hadsereg és a rendőrség bevetésére több mint havi másfél millió eurót költ az ország. Közölte azt is, hogy eddig a Macedón Köztársaság harmincmillió eurót költött a költségvetésből a migrációs válság kezelésére.

Migráció: hálás a macedón államfő a magyaroknak
(MTI/EPA/Georgi Licovszki)

Mindeközben a visegrádi országok sokkal több figyelmet és készséget mutattak az együttműködésre Macedóniával, egyfelől rendőröket, illetve adományokat küldtek, a válság napi kezelését és a biztonsági kockázatok megelőzését pedig a biztonsági szolgálatok együttműködése segítette – jelezte az államfő.

Gjorge Ivanov megjegyezte azt is, hogy a Macedón Köztársaság az első olyan nem uniós, és nem NATO-tag ország, amely válsághelyzetet és válságkezelést hirdetett az illegális migráció miatt. Hozzátette: egy mély belpolitikai válság közepette sikeresebben kezeli Macedónia a menekültválságot, mint sok európai ország. Emellett paradox módon a köztársaság nem uniós országként védi Európát egy uniós tagországtól, amely képtelen ellenőrizni a menekültválságot és egyszerűen átirányítja a menekülteket – mutatott rá.

 

Hasonló hírek

A Fidesz vagyonnyilatkozattételi eljárást kezdeményez Juhász Péterrel szemben

Edit

Orbán Viktor a WHO főigazgatójával tárgyalt

Géza

Családi nap daganatos gyerekeknek

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------