Hirmagazin.eu
Főoldal » Miért zárták le a Keletit? – FRISSÍTVE! + Fotógaléria + VIDEÓ
Belföldi hírek

Miért zárták le a Keletit? – FRISSÍTVE! + Fotógaléria + VIDEÓ

forrás: M1/Híradó

Több száz migráns rohamozta meg reggel a nemzetközi vonatokat a Keleti pályaudvaron. Hatalmas volt a tömeg, a rendőrök sorfalat álltak a peronon. A helyzet olyannyira elfajult, hogy nem sokkal 9 óra után lezárták az állomást, a pályaudvart kiürítették. A bevándorlók tömege a Baross téren tüntetésbe kezdett. Azt követelik, hogy engedjék őket tovább Németországba. A tegnap Magyarországról indult vonatokkal több mint 3600 bevándorló érkezett meg este a bécsi pályaudvarra, többségük azonnal továbbindult Németországba.

A több száz bevándorló hajnalban teljesen ellepte a pályaudvart, a jegyellenőrző kapuknál szinte egymást taposva mentek át. Voltak, akik nem várták meg, hogy a kapuhoz érjenek, egyszerűen átmásztak a vágányokat elválasztó kerítésen, kikerülték a rendőröket és továbbfutottak. Akiknek sikerült átjutni, azok szó szerint megrohamozták a Hamburgba készülő vonatot. A hömpölygő tömeg percek alatt teljes hosszában elárasztotta a peront, a migránsok egymást próbálták feltuszkolni a szerelvényekre. A vonatok ajtaját lehetetlen volt becsukni a tömeg miatt.

A készenléti rendőrség sorfalat állt a peronon, így próbálták visszaszorítani a tömeget, kis idő múlva azonban a migránsok előrenyomultak, és megpróbáltak odaférkőzni a szerelvényhez, a tömegen a vonatokhoz siető utasok is csak nehezen tudtak átjutni.

[espro-slider id=44044]

Migránsok a Keleti pályaudvaron

A migránsok tömege délelőtt sem apadt, sokan a kerítés mellett próbáltak helyet találni, mások az oszlopokra másztak fel. A rendőrök a sínekre álltak, hogy megállítsák a bevándorlókat, megakadályozni feltódulásukat a várakozó vonatokra. Rengetegen szerettek volna bejutni a nemzetközi jegypénztárokhoz is. A rendőrség tolmács és hangosbemondó segítségével próbált szót érteni velük, de 9 órára már annyian gyűltek össze a pályaudvaron, hogy a hatalmas tömeg miatt le kellett zárni az épületet. Az utasokat és a bevándorlókat is kiterelték.

hirmagazin_2015-09-01_160739
Illegális bevándorlók demonstrálnak Budapesten, a Keleti pályaudvar előtt 2015. szeptember 1-jén, miután a rendőrség nem engedte felszállni őket a Németországba induló vonatra és kiürítette a pályaudvart.
(MTI-fotó: Kovács Tamás)

A több száz migráns a Baross téren tüntetésbe kezdett. Azt követelték, hogy engedjék őket tovább Németországba. A MÁV tájékoztatása szerint a vasútforgalom kora estére állhat teljesen helyre.

A legtöbben nem akarnak Ausztriában maradni

Budapestről tegnap több, migránsokkal teli vonat is indult Bécs és München felé. Az osztrák hatóságok szerint összesen 3650 bevándorló érkezett Ausztriába. A vonatokon utaztak olyan illegális bevándorlók is, akik már Magyarországon benyújtották a menedékkérelmüket. Hegyeshalomnál az egyik vonatot órákra feltartóztatták az osztrák hatóságok. Azért nem akarták továbbengedni a szerelvényt, mert túlzsúfolt volt. Végül egy mentesítő járatot indítottak.

hirmagazin_2015-09-01_110514
(MTI-fotó: Kovács Tamás)

A legtöbb bevándorló nem akar Ausztriában maradni, az érkező első kétezer migráns közül 1500-an azonnal továbbindultak Németországba. Kedd reggelre a csaknem négyezer Bécsbe érkezett bevándorló közül csupán hárman kértek menedékstátust Ausztriában, a többiek mind München és Salzburg felé vették az irányt, noha az osztrákok szívesen fogadják őket. Tegnap este csaknem 20 ezer ember tüntetett az osztrák fővárosban, hogy az illegális bevándorlók tisztességesebb bánásmódban részesüljenek. A tüntetéssel szinte egy időben szentmisét tartottak Bécsben a múlt héten meghalt 71 bevándorló emlékére. A misén több százan vettek részt, köztük volt Werner Faymann miniszterelnök is.

Hasonló hírek

Feljelentést tett a Magyar Nemzeti Kereskedőház Quaestor-ügyben

info

Századvég: erősödött a Fidesz, esett a Jobbik

Edit

Gyilkosság történt az M5-ös csengelei pihenőjében

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------