Hirmagazin.eu
Sporthirek

Miért utálta meg a fél ország Hosszú Katinkát?

Tokió – Nem kímélték az internetes kommentelők Hosszú Katinkát az elmúlt napokban. A háromszoros olimpiai bajnok úszó várakozáson alul teljesített a tokiói ötkarikás játékokon. Címvédőként csupán ötödik lett a 400 méter vegyes fináléjában, 200 m vegyesen hetedikként zárt, míg 200 m háton csak 20. helyen végzett.

Még több sporthír!

Az úszónő hiába örvendeztette meg a szurkolókat az elmúlt, több mint egy évtizedben aranyérmekkel, most elszabadult a pokol a közösségi oldalain, durván szidalmazzák.

Miért felejtik el a drukkerek azonnal a korábbi sikereket? Miért lett bűnbak a korábban istenített sportoló?

Hosszú gyengébb szereplése az internetes kommentelőknek azt sugallja: a medencén kívül is gyenge. Így sokan most bátorodtak fel, hogy a sportoló nyakába zúdítsák azokat a korábbi ügyeket, amiket addig kevesen emlegettek, amíg az úszó hozta az eredményeket és támadhatatlan volt. A hozzászólók sok mindent felhánytorgatnak: vannak, akik a politikai kapcsolatai, az üzleti ügyei és arrogáns viselkedése okán támadják, mások a Jakabos Zsuzsannával szembeni lépése, valamint a jelenlegi párja és edzője miatt kritizálják.

Még több sporthír!

Manhalter Dániel, kommunikációs szakember szerint a Hosszú elleni támadás megmutatja, hogyan működik a közösségi média.

– Mindig az érdekesség a fontos, nem pedig a teljesítmény. Sajnálatos, hogy a hangos kommentelők azzal foglalkoznak, hogy Hosszú Katinkának nem sikerül egy olimpia, miközben a társai érmeket nyernek – mondta a Prompt Media kommunikációs ügynökség vezetője.

Nagy Sándor sportpszichológus szerint Hosszú profin kezeli a kialakult helyzetet.

– Rendkívül profin reagált Katinka a Facebook-oldalán. Pozitívan nyilatkozott, s háláját fejezte ki azoknak, akik szurkoltak neki annak ellenére is, hogy nem sikerült jól teljesítenie Tokióban – magyarázta a pszichológus. – Rengeteg szélsőséges megjegyzést kapott. De úgy gondolom, rutinos élsportolóként kevés figyelmet fordít a negatív véleményekre, ezáltal megkíméli magát. Ennek ellenére biztosan eljutott hozzá, hogy sokan gyalázkodó kommenteket írtak.

Sokan attól tartottak, hogy a tokiói kudarcok és a támadások után Hosszú végleg felhagy az úszással. A sportolónő azonban cáfolta a visszavonulásával kapcsolatos találgatásokat.

– Most jön egy pici pihenés, aztán meglátjuk hogyan tovább. Ami itt történt, azt nem szabad lezárni. A győzelmeket is mindig átgondolom. Úszni fogok, az egész biztos – fogalmazott a rosszul sikerült 200 m hát után Hosszú.P. I.

Még több sporthír!

Emiatt támadják

1. Másodszor vette el az indulás lehetőségét Jakabos Zsuzsannától 200 méter pillangón az olimpián. 2016-ban, Rióban és most is közvetlenül a futam előtt lépett vissza, pedig helyette indulhatott volna Jakabos.

2. Klubja, az Iron kivételezett helyzetben használhatta a Duna Arénát, miközben más iskolákat, például Darnyi Tamásét kiszorította; előfordult, hogy ezer gyerek maradt így vízfelület nélkül.

3. Nem titkoltan jó kapcsolatot ápol az ország vezetőivel, köztük Orbán Viktor miniszterelnökkel. Ennek is köze lehet ahhoz, hogy másokhoz képest előnyhöz jutott klubja az úszóvilágban.

4. Párjának, egyben edzőjének, Gelencsér Máténak csupán OKJ-s képesítése van, ennek ellenére ott lehet Tokióban, miközben más magyar úszók elismert edzőjét hazaküldték Japánból, avagy a falun kívül kell lakniuk.

5. Amíg az amerikai Shane Tusup volt a férje és a trénere, rendszeresek voltak a balhéik. Tusup például Kovács Ágnes olimpiai bajnokkal üvöltözött, amikor az a nejének akart gratulálni, emellett az amerikai megfenyegette és meglökte a skót Darren Wardot, az Iron volt trénerét.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Repelik József és a Hayabusa!

Edit

Súlyos depresszióval küzd, járni is alig bír: megszólalt az állapotáról Pelé

Géza

Riói órarend: Katinka nélkül is van magyaros úszódöntő!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------