Image default
Otthon, lakberendezés, kert

Miért nem virágzik az orchidea? Ezt kell tenned, hogy újra virágba boruljon!

A legtöbb orchidea, ha egyszer elvirágzott, nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem hajt új virágokat. Nem kell kétségbeesnünk, csupán annyi a dolgunk, hogy megismerjük közelebbről a csodálatos szobanövényt.

Miért nem virágzik az orchidea? Ezt kell tenned, hogy újra virágba boruljon!

Ha tisztában vagyunk vele, hogy hogyan kell öntözni, mennyi fényre, és mennyi tápoldatra van szüksége, akkor meg fogja hálálni gondoskodásunkat.

Az orchidea átlagosan, egyhuzamban 3 hónapon keresztül virágzik. Egy évben 2-3 alkalommal borul virágba, azonban a két periódus között hosszú, akár több hónapos szünetet is tarthat.

Az alábbiakban néhány olyan tanácsot olvashatunk, melyek segítségével könnyen virágzásra ösztökélhetjük az orchideánkat.

1. Teremtsük meg számára a hőmérséklet különbséget. Éjszakára tegyük a növényt egy olyan helyiségbe, ahol, kb. 15 fokos a hőmérséklet.

2. Olyan tápoldattal öntözzük, melynek kisebb a nitrogéntartalma, de magasabb a foszfortartalma. Ez utóbbi serkenti a virágzást.

3. Gondoskodjunk arról, hogy legyen párás a levegő az orchidea körül. Néha spricceljük be a leveleit egy kevés vízzel.

4. Tegyük a cserepet 5 napra sötét helyre. Három hét múlva az orchideánk teljesen ki fog virulni. Ez a trükk csak az egészséges, és fejlett növények esetében válik be.

5. Öntözés helyett tegyünk a cserépbe 3-4 jégkockát. Ezektől hamarabb virágozni fog az orchideánk.

6. Ha azt látjuk, hogy egy elvirágzott orchideánál gyors növekedésnek indulnak a léggyökerek, vagy a levelek, az azt jelenti, hogy fejlődési időszakba lépett. Ez az időszak után közvetlenül meg fog indulni a virágzás is. Legyünk türelmesek.

Ha hasznosnak találtad ezt a cikket, akkor oszd meg, hogy mások is elolvashassák!

Forrás: storyvilág.com

Hasonló hírek

Cuki húsvéti lábtörlő az ajtó elé

info

Rozsdás az összes tepsid? Így újítsd fel fillérekből, gyorsan

Mazsi

Az orchidea szétültetésének titkai: hogyan csináljunk egy orchideából százat?

Edit