Főoldal » Miért nehéz fogyni 40 felett?
Életmód hírek

Miért nehéz fogyni 40 felett?

Téves elképzelés, hogy fogyni csak fiatalon lehet. Bárki és bármikor képes leadni a felesleges kilókat, csak a megfelelő megoldásra van szüksége. Nem találomra kipróbált testmozgásokra, hanem a helyes étkezés kialakítására.

Miért nehéz fogyni 40 felett

Túlsúlyos életpálya

Képzeld el, hogy valakinek fiatalon, huszonéves korában nincs súlyproblémája. Boldogan éli az életét, ehet akármennyit, hiszen az egész napos mászkálás során a szervezete feldolgozza az összes elfogyasztott kalóriát. Azonban ahogy telik az idő, úgy harminc éves kora körül megjelenik egy kis pocakja.

Semmi komoly – gondolja magában. De idővel a pocak tovább növekszik, és negyven évesen már túlsúlyos lesz. Későn kap észbe. És ekkor jön a baj – nem tud fogyni. Úgy gondolja ennek csakis az életkor az oka, ilyen idősen már nincs esély a súlyvesztésre. De ez tévedés – fogyni bármikor, bárkinek lehetséges. Akkor mégis mi a probléma?

A rossz szokások árnyékában

Gyerekkorban általában mindent megkapunk. Sok szülő szereti elkényeztetni a gyermekét, ezért rengeteg édességgel és süteménnyel halmozza el. Amennyiben e tekintetben ők szigorúk, akkor pedig a nagyszülők édesítik meg unokájuk életét. Ők azonban nem tudják, hogy ezzel pont a gyermek rossz táplálkozási szokását alakítják ki.

Felnőttként a gyerekkorban megszokott étkezési szokások rabjai vagyunk. Azonban ahogy idősödünk, úgy csökken a kalóriakeretünk is. Hiába fogyasztottunk el nyugodt szívvel több tábla csokoládét fiatalabb korunkban, az életkorok gyarapodásával ez már nem marad büntetlenül. Ilyenkor már nem használjuk fel a magasabb kalóriakeretet, a felesleg pedig elraktározódik. A 65 év feletti emberek 80%-a túlsúlyos vagy elhízott – nem véletlenül.

Ennek elkerülése csakis a tervezett táplálkozással lehetséges!

Ezt pedig saját magadnak kell kialakítanod, azzal, hogy tudatosan éled a mindennapjaidat. Az étkezésekre kellő időt hagyj, és minden esetben ügyelj a magasságodnak és az életkorodnak megfelelő kalóriakeret betartására. Amennyiben lehetőséged van – és ez nem jelent komoly problémát – időnként egyél kevesebbet, hogy így is megkönnyítsd a tartós fogyást.

Forrás: napidoktor

Hasonló hírek

Ismét versenybe szállnak egymással a legviccesebb állatfotók! Nézegesd meg őket! Neked melyik tetszik a legjobban! Írd meg! Oszd meg!

Géza

Vége egy párkapcsolatnak…

Edit

Beszóltak egy nőnek, aki mozgáskorlátozott parkolóba állt. Zseniális, ahogyan visszavágott!

Mazsi