Hirmagazin.eu
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

„Miért kellett lelőni a kiskutyámat?” – Egy közeli település polgármestere végzett egy gyermek kedvencével, ám az apa nem hagyja annyiban

Horvátzsidány — Egy lövés, csupán ennyi kellett. A Marton családnak azóta se éjjele, se nappala. Odaveszett a család kedvence, Ugra, a kutya.

Szokványos délután volt: Ágoston (48), a családfő épp lovasoktatást vezetett, amikor a kutya kiszaladt a legelőre. A hatalmas birtokon ez megszokott volt, így nem foglalkoztak vele. Néhány perccel később puskalövés hangja zengte be a völgyet, és tudták, valami nincs rendben.

– Hívtuk a kutyát, de nem jött, így lóra pattantam, és a közeli vadászles felé indultam. 15 éve vadászik a mellettünk lévő telken egy férfi, de eddig nem volt sok gondunk egymással. Most viszont valami furcsa történt – idézte fel lapunknak Ágoston.

Az eb gazdája lefotózta a menekülő vadászok autóját /Fotó: Ezittaz.hu

Az előkerülő vadász azonnal hárítani kezdett, mellébeszélt, ez feltűnt Ágostonnak is. A kutya nem került elő, a vadász és társa autóval elviharzott. Csak ezután vette észre a vadaknak kitett zsemlék és kenyerek mellett a hatalmas vértócsát.Alig pár méterre a kerítéstől lőtték agyon a család kedvencét. A maradványait egy zacskóba rejtették, majd a lestől nem messze a susnyásba vágták, ott talált rá a férfi. A vadászt és osztrák társát késő este érte utol, ahol még egy órán át tartott a szóváltás. Egy ideig tagadott a férfi, végül elismerte, hogy ő volt, de nem kért elnézést, csupán annyit mondott, hogy szégyelli magát.

– Miért kellett lelőni a kiskutyámat? – kérdezte szomorkásan Gáspár (10). A kisfiúhoz tavaly került szeretett mudija, Ugra. Az egyéves eb a gyerkőc mindene volt. Így a szeretett szőrgombóc elvesztése még nagyobb űrt hagyott maga után.Az apró fekete kutya végső nyughelyét a legelőn találták meg. Gáspár itt maga épített neki emlékhelyet. A rendőrségen eddig nem tettek feljelentést, de az édesapa nem szeretné ennyiben hagyni.

Ágoston megmutatta, hogy hol talált rá a család kutyájának zacskóba rejtett tetemére /Fotó: Isza Ferenc

Szerettük volna utolérni az érintett vadászt, aki egy közeli település polgármestere, de nem sikerült. Egyes hírek szerint a férfi nyaralásra indult a történtek után.

Gagyi István, a Vas megyei Vadászkamara elnöke az Indexnek jelezte, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben a polgármester tagságának felfüggesztése mellett.

Ágoston ennél a leshelynél találkozott a szomszéd vadásszal és annak társával, innen adhatták le a halálos lövést /Fotó: Isza Ferenc

Csak ekkor tüzelhetnek

Magyarországon a kutyák kilövése két esetben engedélyezett: amennyiben vadat hajt az eb, illetve ha az állat tulajdonosának azonosítása nem egyértelmű.

blikk

Hasonló hírek

Halálra gázolta, majd elhajtott

info

Lőfegyvert foglaltak le a pásztói rendőrök

info

Jogerős életfogytiglant kapott két bandatag idős emberek megölése miatt

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------