Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

„Miért kellett lelőni a kiskutyámat?” – Egy közeli település polgármestere végzett egy gyermek kedvencével, ám az apa nem hagyja annyiban

Horvátzsidány — Egy lövés, csupán ennyi kellett. A Marton családnak azóta se éjjele, se nappala. Odaveszett a család kedvence, Ugra, a kutya.

Szokványos délután volt: Ágoston (48), a családfő épp lovasoktatást vezetett, amikor a kutya kiszaladt a legelőre. A hatalmas birtokon ez megszokott volt, így nem foglalkoztak vele. Néhány perccel később puskalövés hangja zengte be a völgyet, és tudták, valami nincs rendben.

– Hívtuk a kutyát, de nem jött, így lóra pattantam, és a közeli vadászles felé indultam. 15 éve vadászik a mellettünk lévő telken egy férfi, de eddig nem volt sok gondunk egymással. Most viszont valami furcsa történt – idézte fel lapunknak Ágoston.

Az eb gazdája lefotózta a menekülő vadászok autóját /Fotó: Ezittaz.hu

Az előkerülő vadász azonnal hárítani kezdett, mellébeszélt, ez feltűnt Ágostonnak is. A kutya nem került elő, a vadász és társa autóval elviharzott. Csak ezután vette észre a vadaknak kitett zsemlék és kenyerek mellett a hatalmas vértócsát.Alig pár méterre a kerítéstől lőtték agyon a család kedvencét. A maradványait egy zacskóba rejtették, majd a lestől nem messze a susnyásba vágták, ott talált rá a férfi. A vadászt és osztrák társát késő este érte utol, ahol még egy órán át tartott a szóváltás. Egy ideig tagadott a férfi, végül elismerte, hogy ő volt, de nem kért elnézést, csupán annyit mondott, hogy szégyelli magát.

– Miért kellett lelőni a kiskutyámat? – kérdezte szomorkásan Gáspár (10). A kisfiúhoz tavaly került szeretett mudija, Ugra. Az egyéves eb a gyerkőc mindene volt. Így a szeretett szőrgombóc elvesztése még nagyobb űrt hagyott maga után.Az apró fekete kutya végső nyughelyét a legelőn találták meg. Gáspár itt maga épített neki emlékhelyet. A rendőrségen eddig nem tettek feljelentést, de az édesapa nem szeretné ennyiben hagyni.

Ágoston megmutatta, hogy hol talált rá a család kutyájának zacskóba rejtett tetemére /Fotó: Isza Ferenc

Szerettük volna utolérni az érintett vadászt, aki egy közeli település polgármestere, de nem sikerült. Egyes hírek szerint a férfi nyaralásra indult a történtek után.

Gagyi István, a Vas megyei Vadászkamara elnöke az Indexnek jelezte, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben a polgármester tagságának felfüggesztése mellett.

Ágoston ennél a leshelynél találkozott a szomszéd vadásszal és annak társával, innen adhatták le a halálos lövést /Fotó: Isza Ferenc

Csak ekkor tüzelhetnek

Magyarországon a kutyák kilövése két esetben engedélyezett: amennyiben vadat hajt az eb, illetve ha az állat tulajdonosának azonosítása nem egyértelmű.

blikk

Hasonló hírek

Hétfő reggel – friss hírek: Tehervonaton bújtak meg az illegális migránsok

Géza

Hazahozták az 1998-as domaszéki emberölés gyanúsítottját

info

Mesterlövészek lőttek ki három gázpalackot

info