Hirmagazin.eu
Főoldal » Miért jön Putyin Budapestre?
Belföldi hírek

Miért jön Putyin Budapestre?

Az elnök feb­ruár 2-án lá­to­gat Ma­gyar­or­szágra. Vég­leg le akarja ren­dezni a paksi bő­ví­tést, ma­gyar cégek orosz­or­szági be­fek­te­té­se­i­ről is szó eshet.

Miért jön Putyin Budapestre?

Harmadszorra érkezik február 2-án Budapestre Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök óriásgépén érkezik, hozza saját limuzinját, a biztonsági intézkedések jóval nagyobbak lesznek, mint amikor tavaly Angela Merkel járt a Parlamentben.

Putyin komolyan veszi az utat, várhatóan vele együtt érkezik Szergej Lavrov külügyminiszter, a Gazprom és a Rosatom vezetője is. Utóbbi jelenléte nyilvánvalóan a paksi bővítés miatt fontos, noha a politikai döntést Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor fogja meghozni.

Úgy tudjuk, hogy immár csak részletkérdések tisztázása maradt hátra, az Európai Unió is lényegében rábólintott az atomerőmű fejlesztésében való orosz részvételre. Brüsszelnek jelenleg van elég baja, aligha akar még egy frontot nyitni.

Magyarország uniós megfegyelmezése pedig eddig sem járt számára sikerrel.

Orbán és Putyin Paks mellett várhatóan a mezőgazdasági együttműködés bővítéséről is tárgyalni fog. Jelenleg az Unió szankciói miatt ugyan alig vihetünk ki valamit, de vannak kiskapuk, és a baráti viszony nekünk külön kinyithatja a nagyobbakat is.

Miért jön Putyin Budapestre 1
Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin tavaly Moszkvában találkozott

Szó lesz magyar cégek oroszországi terjeszkedéséről is.

Végezetül a “nagy kérdésekről” is, azaz, hogy Donald Trump győzelme után miképpen alakulhat a NATO és az EU Oroszországhoz fűződő viszonya. Marad-e az eddigi hidegháborús hangulat, vagy végre pragmatikusan nézik majd a dolgokat.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Budapest több pontján is lehet taxisdemonstráció

Edit

Jogszerűek voltak az V. kerületi önkormányzat vagyonértékesítési döntései

info

Orbán: Kerítés helyett inkább Románia határait védenénk

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------