Hirmagazin.eu
Főoldal » Miért érdemes téli abroncsot vásárolni, még ha ez többletkiadással is jár?
Autók - motorok - hajók

Miért érdemes téli abroncsot vásárolni, még ha ez többletkiadással is jár?

Miért érdemes téli abroncsot vásárolni, még ha ez többletkiadással is jár?

A legtöbb embernek a téli abroncsokkal kapcsolatban az agresszív futófelületű abroncsok jutnak eszükbe. Természetesen léteznek ilyen abroncsok is, de csak szélsőséges körülmények között szükséges ezeket használni.  A téli gumiabroncs felülete nem az egyetlen tényező, ami meghatározná, hogy egy abroncs mennyire teljesít jól a havon és a jégen. A téli gumi kémiai összetétele és az, hogy miként viselkedik alacsony hőmérsékleten ugyanolyan fontos szerepet játszik.

A téli gumiabroncsoknál olyan gumikeverékeket használnak, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy alacsony hőmérsékleten is tapadjanak.  A futófelület mintázata úgy van kialakítva, hogy a hóba harapjon. A “lamelláknak” nevezett vágások hálózata biztosítja a zömökebb futófelületet. A nyári abroncsok 7 Celsius foknál elkezdenek megkeményedni és ez drasztikusan csökkenti az úthoz való biztonságos tapadási képességüket. A téli gumiabroncsok kialakítása olyan, hogy akár -30 C fokos fagypont alá süllyedve is rugalmasak maradnak.

Egy 205/55R16 téli abroncs már 17 000 Forint környékén elérhető, de az ár természetesen függ a márkától és a minőségtől is. A Gumiabroncs akciók weboldalon tájékozódhatunk a különféle abroncsokról, hiszen a gumi szakértők segítenek abban, hogy a megfelelő szettet válasszuk ki már most a téli szezonra. Ezeken a téli abroncsokon mélyebbek és elterjedtebbek a lamellák, így a futófelületen vízszintesen vágott vékony réseket láthatunk. Ezeket a lamellákat úgy tervezték, hogy a gumik szó szerint „ráharapjanak” a jégre és az utakra tapadt hóra.

A futófelületnek köszönhetően a mintázat csökkenti a hó felhalmozódási esélyeit a kerekek alatt. Egy Taurus Winter téli abroncs szett vásárlása esetén jelentős kedvezményt érhetünk el és még a szerelésből is 15% kedvezményt kaphatunk. Minden évben érdemes kihasználni még a tél beköszönte előtt a különféle akciós vásárlási lehetőségeket. Ha van helyünk az abroncsok tárolására, akkor nyár végén sem okozhat problémát az abroncsok megvásárlása.

Télen a csúszós utakon a járművezetők egy pánikhelyzetben hajlamosak azonnal a fékpedálra taposni. Ez akkor jelenthet problémát, ha nem az évszaknak megfelelő abronccsal van felszerelve a jármű, hiszen ezek nagy valószínűséggel a fékezésre csúszással reagálnak. A téli abroncsok ilyen helyzetben puhák maradnak és nagyobb az esélye annak, hogy segítik a járművet és a sofőr is sokkal gyorsabban visszanyeri uralmát a jármű felett. Egy téli gumival akár 30 százalékkal is jobb lehet a féktávolság.

Télen problémát okozhat az, hogy a fagyott útburkolaton a kerekek alatt a jég megolvad és egy vízréteget hoz létre. Ezen a vízrétegen a gépjármű könnyen megcsúszik és a jármű irányíthatatlanná válik. A téli gumikon megtalálható speciális barázdák segítenek abban, hogy a keletkező vizet oldalra tolják és a csúszásveszélyt minimálisra csökkentik. A téli abroncsok keskenyebb szélessége növeli a négyzetcentiméterenként kifejtett nyomást, ezáltal az abroncsok szinte vágják a havat.

Hasonló hírek

Nem lesz többet bogár – a Volkswagen felhagy a gyártásával

Mazsi

Brutális: így veret a hóban a legmegosztóbb Audi, a Q8-as óriás (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Bezártad a kulcsot a kocsidba? Itt egy pofonegyszerű megoldás, amivel fél perc alatt ki tudod nyitni! – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!