Image default
Média és szórakozás

Mi történt? Rács mögött ül az ÉNB egykori sztárja

Budapest — Fogházba került az Éjjel-nappal Budapest egykori szereplője! A napi sorozat volt sztárja, H. M. jelenleg is a büntetés-végrehajtás vendégszeretetét élvezi. Információink szerint a hónap végén engedhetik ki H.-t a rácsok mögül, ahol heteket kellett eltöltenie.

A férfi az Éjjel-nappal Budapest sorozatban a főszereplő Joeval (balra) került konfliktusba

Az RTL Klub realitysorozatának szereplője azután került rácsok mögé, hogy kiderült, jó ideig nem fizetett gyermektartást, és emiatt a bíróság közmunkára ítélte. H. azonban nem jelent meg, hogy elvégezze a rá rótt kötelezettséget, ilyen helyzetekben pedig elzárás is kiróható az elkövetőre. A bíróság pedig úgy látta jónak, ha fogházba juttatja az egykori képernyőst. Az elzárásnak több fokozata van, fogházban őrzik a rövidebb büntetési tételt töltőket, míg a hosszabb időre leültetett elkövetőket börtönben vagy fegyházban őrzik, gyakran mindhárom kategória „lakói” egy intézményen belül raboskodnak. Míg a fogházbüntetésre ítélt rabok viszonylag szabadon mozognak az intézmény falain belül, addig a fegyházzal sújtottak szinte minden idejüket a cellájukban töltik.

 H. nem él a családjával, már új párja van. Jó sokáig nem fizetett gyerektartást, aztán amikor közmunkára ítélték, annak sem akart eleget tenni, ezért vitték be, már több mint egy hónapja. Majd augusztus végén engedik ki – mesélte a férfi egyik ismerőse a Blikknek.

H. 2013-től mintegy másfél éven keresztül szerepelt a rendkívül népszerű Éjjel-nappal Budapestben. A keménykötésű, kigyúrt férfi Joe egyik motoros haverját alakította és visszatérő szereplőnek számított. A történet szerint a főszereplő Joe korábban egy banda tagja volt, és bár kilépett a törvényenkívüliek csapatából, hogy új életet kezdjen, a múltja időnként még kísérti. Egy időben gyakoriak voltak az összetűzések közte és nagydarab barátai között, akik vissza akarták csábítani a régi életmódjába. Érdekes, hogy H. a sorozatban is börtönviselt férfit alakított, és később a való életben is bezáródott mögötte a cellaajtó.

A gyermektartási díjat fizetni elmúlasztó slendrián apuka (a kép illusztráció)

 

Aki nem fizet, lecsukható

– Bárki rácsok mögé kerülhet, aki huzamos ideig nem fizeti a gyerektartást – magyarázta dr. Kamarás Péter ügyvéd. A szakember szerint minden gyermektartási ügy egyedi, ám ha az illető nem fizet, bizony reális lehetőség, hogy lecsukják. – Az igazságszolgáltatás alapvető célja, hogy az illető teljesítse az elmaradt tartásösszeget. Ha az alany a felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt sem törleszt, elzárásra számíthat.

Forrás: hurado/blikk/

Képek: blikk, Közjegyző

Hasonló hírek

Kiosztották a Helyi Televíziók Országos Egyesülete televíziós díjait

info

Pedig Király Viktor volt a legjobb – kiesését amerikai rajongói is döbbenten fogadták

Edit

Ellazító hatású elektronikus zenével jelentkezett Weisz Viktor + VIDEÓ

Edit