Image default
Belföldi hírek

Mezőtúri lett az év Jász-nagykun-Szolnok megyei iskolarendőre! Gratulálunk! Oszd meg!

Az elismerést idén a Mezőtúri Rendőrkapitányság helyszínelő és balesetvizsgálója vehette át.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság számára a gyermekek védelme, és a közlekedési nevelőmunkában való aktív részvétel az egyik legfontosabb feladat. Megyénkben évek óta folyamatos – az óvodás kortól a középiskolás korig – a gyermekek közúti közlekedésre történő felkészítése. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az országos ifjúsági közlekedési versenyeken történő – több éves múltra visszatekintő – szereplések sikere, eredménye.

Az ORFK-OBB 2008. szeptember 1-jével hirdette meg az „Iskola rendőre” programot, amelynek célja a közlekedési ismeretek bővítésén keresztül a gyermekeket ért és általuk elszenvedett balesetek megelőzése, felelősségteljes és szabálykövető közlekedők nevelése.  A 2018/19. tanévben Jász-Nagykun-Szolnok megye 78 településéből 71 településen összesen 101 iskolarendőr 115 iskolában végzi tevékenységét.

Az Országos Rendőr-főkapitányságon 2019. január 10-én az V. Országos Iskolarendőr Szakmai Napon értékelték a több mint tíz éve indult programot.

Dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes itt adta át „Az év iskolarendőre” elismeréseket, amelyet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság állományából Horváth Gábor címzetes rendőr törzszászlós, a Mezőtúri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztály helyszínelő és balesetvizsgálója vehetett át.

Forrás: videkma.hu

Hasonló hírek

Figyelem: veszélyes új drog ütötte fel a fejét Budapesten

Géza

„Orbán Viktor Európa legfontosabb vezetőjévé kezd válni”! Oszd meg!

Géza

A baloldal sírásója

Edit