Főoldal » Messi és Ronaldo is a magyarokat üldözi
Sport

Messi és Ronaldo is a magyarokat üldözi

Az élvonalbeli bajnoki mérkőzéseken szerzett gólokat tekintve Puskás Ferenc a világ legeredményesebb labdarúgója a sportág történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet (IFFHS) összesítése szerint. Az első három helyen magyar futballista található.

Az IFFHS honlapjának beszámolója szerint a 11 évvel ezelőtt elhunyt Puskás a magyar és a spanyol élvonalban 1943 és 1966 között 511 alkalommal talált az ellenfelek kapujába.

Kép: wikipedia (Puskás Ferenc)

A rangsor második és harmadik helyén szintén magyar futballista van Schlosser Imre és Zsengellér Gyula személyében. Előbbi a magyar és az osztrák pontvadászatban 1905 és 1928 között 417 gólt szerzett, míg utóbbi a magyar mellett az olasz és a kolumbiai élvonalban 1935 és 1952 között 416-ot.

Kép: sportsztoriz (Schlosser Imre)

 

Zsengeller Gyula a legendas csatar;
Kép: Hirmagazin.eu

A honlap kiemelte: Pelé és Josef Bican még Puskásnál is többször volt eredményes, ugyanakkor a rangsor legjobbak közé mégsem tudtak bekerülni, mert góljaik többségét nem élvonalbeli összecsapásokon szerezték. A háromszoros világbajnok brazil támadó 541 gólt szerzett, a prágai születésű, cseh és osztrák válogatott csatár pedig 518-at.

Kép: alomfoci
Kép: sportskeeda (Josef Bican)

A listán az aktív labdarúgók közül Cristiano Ronaldo a 12., Lionel Messi holtversenyben a 15. helyen áll. A portugál sztár 2002 óta tartó karrierje során a portugál, az angol és a spanyol első osztályban már 373 gólt szerzett, az argentin támadó 2004 óta 361-szer talált a kapuba a spanyol élvonalban. A honlap megjegyezte: a Real Madrid és a Barcelona labdarúgójának jó esélye van bekerülni akár a legjobb ötbe is, ehhez a 405 góllal holtversenyben ötödik helyen álló német Gerd Müllert és a kameruni Roger Millát kell utolérniük.

Kép: madridista

 

Kép: csakfoci

 

kép: The Sun (Gerd Müller)

 

Kép: Africa Review (Roger Milla)

Sporthírek – hallgasd meg:

Forrás: inforadio.hu

Képek: nemzetisport.hu

Hasonló hírek

Óriási meglepetés és jamaicai dráma az atlétikai vébé zárásaként

Géza

Így lesz teljes a labdarúgó-világbajnokág mezőnye

Géza

A Renault úgy kezdene, ahogy tavaly befejezte

Géza