Image default
Időjárás

Mérsékelten meleg napok

hirmagazin 2015 06 17 071218

Mérsékelten meleg idő várható a héten, időnként záporokra is számítani kell a gyakran szeles időben.

Kedden változóan, erősen felhős időre készülhetünk, hosszabb napos időszakok inkább a Dunántúl északi felén fordulhatnak elő. Több tájegységünkön is számítani kell még elszórtan záporokra, helyenként egy-egy zivatar sem kizárt. Az északi, északnyugati szél többfelé élénk lesz, de északkeleten erős lökések is előfordulhatnak. Sehol sem számíthatunk már hőségre, a legmelegebb órákban 18 és 24 fok közötti maximumokra van kilátás.

Kissé melegszik az idő

Szerdán és csütörtökön gyakran lesz élénk, erős az északi, északnyugati szél. Szerda késő délutánig még sok lesz a felhő fölöttünk, ugyanakkor a hét negyedik napján már több napsütésre van kilátás. Szerdán főként a középső és délkeleti tájakon alakulhat még ki eső, zápor, csütörtökön pedig inkább csak a késő délutáni, kora esti órákban fordulhat elő északnyugaton egy-egy gyenge zápor. Frissebbek lesznek a hajnalok, főként csütörtökön többfelé is 10 fok közelébe, illetve 10 fok alá csökkenhet kevéssel hajnalra a hőmérséklet. Szerdán még viszonylag hűvös időben lesz részünk, délutánra 19 és 23 fok közé melegszik a levegő, csütörtökön azonban már 22-27 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Szeles, záporos péntek

Pénteken szeles napra számíthatunk, gyakran lesz erős, olykor viharos az északnyugati szél, emellett ismét számítani kell záporok kialakulására, helyenként az ég is megdörrenhet. Egy-két fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés, 20-25 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

forrás: időkép

Hasonló hírek

Szerdán már többfelé kisüt a nap

info

Nem kímélte a vihar Magyarországot

Géza

Visszatér a napos, száraz idő

Géza