Hirmagazin.eu
Főoldal » Merkelnek kell megoldania Orbánék vétóját
Gazdaság

Merkelnek kell megoldania Orbánék vétóját

Mindössze negyedórát ért meg a magyar és lengyel vétófenyegetés az EU-csúcson, amit a járvány miatt videókonferencia útján tartottak.

Merkelnek kell megoldania Orbánék vétóját-/ MTI-Kovács Tamás

Merkelnek kell megoldania Orbánék vétóját-/ MTI-Kovács Tamás

Miután Angela Merkel német kormányfő és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke összefoglalta a helyzetet, Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök elmondta a saját álláspontját, majd a szlovén kormányfő is felszólalt mellettük.

Ezután lekeverték a vitát, mondván, ennek lebonyolítására nem egy videókonferencia a legalkalmasabb, és Merkeléket kérték fel a helyzet megoldására, ami miatt veszélyben a következő hétéves költségvetés és az összesen 1800 milliárd eurós (650 billió forint) mentőcsomag elfogadása.

– Kötelesek vagyunk megoldást találni, ez egy komoly és fontos probléma, amit meg kell oldani, keményen dolgozunk ezen – mondta erről Merkel a csúcstalálkozó után.

Orbán viktor miniszterelnökünk ennél optimistábbnak tűnt.

 Látok lehetőséget az uniós kompromisszumra, de csak olyan megoldás elfogadható, amelyben valóban jogi szempontok érvényesülnek, nem pedig politikaiak – mondta a szokásos pénteki rádióinterjújában.

– Arról döntenek az EU vezetői, hogy közösen hitelt vesznek fel harminc évre; ez nem egy diadalmenet, jobb lenne belőle kimaradni, de ezt nem akarja Magyarország, mert nem szeretné egyedül hagyni azokat az államokat, amelyek bajban vannak

– magyarázta Orbán, hozzátéve, hogy Magyarország az unió nélkül is fel tud venni kölcsönt harminc évre, mert stabil a megítélése a nemzetközi piacokon.

– Nemrégiben vettünk fel 2,5 milliárd euró (mintegy 900 milliárd forint) hitelt – tette hozzá.

Az már most biztosnak tűnik, hogy a költségvetési vétóval kapcsolatban decemberig nem lesz előrelépés.

blikk

Hirmagzin.eu

Hasonló hírek

Amikor adómentes a biztosítási díj – példákkal

Géza

Csökkent a benzin ára

Géza

Megrohamozták a pályázók a Kisfaludy-programot

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!