Főoldal » Merkel megoldja – Ezer bevándorlót akarnak elszállásolni egy százfős német faluban
Belföldi hírek Külföld

Merkel megoldja – Ezer bevándorlót akarnak elszállásolni egy százfős német faluban

Egy száz lelket számláló alsó-szászországi faluban, Sumteban a tartomány tervei szerint ezer bevándorlót akarnak elszállásolni az évek óta üresen álló irodai épületekben. A falu lakosságának fele nyugdíjas, a településen pedig egyetlen egy élelmiszerbolt sincs.

Ezer bevándorlót akarnak elszállásolni egy százfős német faluban

A faluba mindössze heti kétszer jár a pékautó, a legközelebbi bevásárlóközpont pedig 4 kilométerre van a településtől.

A gyerekeket busszal szokták iskolába szállítani, de a tömegközlekedési eszközök száma korlátozott a falu méretei miatt. Az egész községben, ahova a falu is tartozik, összesen egy rendőrőrs van, három rendőrrel.

Az ügy hatalmas felháborodást váltott ki a falu lakóinak körében. A tervekkel kapcsolatban a polgármester is megszólalt:

“amikor megláttam a számot, azt gondoltam: ez nem lehet igaz!”

A település polgármestere szerint nem tudják felmérni, hogy mi vár rájuk a döntés következtében. A falu vezetője elmondta, hogy ebben az irodai komplexumban mindössze 200-300 ember dolgozott korábban, de a cég elköltözött Hannoverbe.

Az ingatlan körülbelül 3 hektár nagyságú. A polgármester elmondása alapján tudomása volt arról, hogy menekültszállást akarnak létrehozni a falu környékén, de a migránsok számával nem volt tisztában. Szerinte elképzelhetetlen, hogy egy százfős faluba 1000 bevándorlót költöztessenek. Elmondása szerint a lakosságnak is a számokkal van problémája:

“A helybeliek féltik a biztonságukat, az egészségüket, a tulajdonukat, a nőket és a gyermekeket” – mondta Christian Fabel, a falu polgármestere.”

Kedden a település lakóit tájékoztatni fogják a részletes tervekről. A polgármester szerint nem fognak tüntetni, de követeléseik vannak a tartománnyal szemben. A polgármester azt akarja elérni, hogy biztosítsák a terület védelmét, illetve növeljék még a rendőrség számát is a faluban és a községben egyaránt, három rendőr ugyanis nem tud felügyelni 1000 migránsra.

 

(888.hu nyomán)

Hasonló hírek

Megrázó személyes vallomás egy 65 éves svéd nőtől, aki elmondta az igazat a migránsokról a Facebookon, amiért súlyos börtön vár rá! (A cikk videót tratalmaz) Oszd meg!

Géza

Fegyveresek foglaltak el egy nemzeti parkot Amerikában

info

Vérfürdőt terveztek a British Múzeumban

Mazsi