Kiemelt külföldi hírek

Merkel kudarcot vallott Washingtonban?

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint Donald Trump amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár pénteki találkozóján nem következett be stratégiai áttörés.

A szakértőt annak kapcsán kérdezték, hogy a német kancellár pénteken Washingtonban tárgyalt. Közös sajtóértekezletükön mindketten egyaránt bátorítónak nevezte a két koreai vezető találkozóját, ezen kívül arra figyelmeztettek, hogy Iránnak nem szabad atomfegyverhez jutnia.

A sajtóértekezlet előtt Donald Trump és Angela Merkel a Fehér Házban csak mintegy félórás megbeszélést tartott, az elnök kézfogással üdvözölte a német kancellárt, majd a fotózás közben dicsérte Merkelt. “Nagyszerű asszonynak” nevezte, gratulált az újraválasztásához, és vitatta, hogy személyes kapcsolatuk hűvös volna.

Nógrádi György megjegyezte, az előző amerikai elnök, Barack Obama “kedvenc partnere” Angel Merkel volt, jó volt a német-amerikai viszony. A szakértő szerint viszont jelenleg ránézésre jobbak és egyszerűbbek az amerikai-francia kapcsolatok.

Úgy tűnik, hogy az eddigi amerikai-német tengelyt egy amerikai-francia tengely váltja fel”

– mondta Nógrádi.

Forrás: 888.hu
Képek: Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, AFP,

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

“Európa, vén Európa”.. Szólj hozzá, oszd meg!

Géza

Félelmetes jóslatok: Oroszország és a NATO fegyverkezési versenye.. Oszd meg!

Géza

Most jött a hír! Betelt a pohár Németországban, migráns-ügyben! Oszd meg! Hirmagazin.eu

Géza