Hirmagazin.eu
Főoldal » Merkel: A világnak meg kell tanulnia tartósan együtt élni a vírussal
Külföld

Merkel: A világnak meg kell tanulnia tartósan együtt élni a vírussal

Többek közt a Németország és Oroszország, illetve a Törökország és Görögország közötti feszültségről, a Brexit-tárgyalásokról és a koronavírus-járványról is beszélt pénteken Angela Merkel német kancellár éves nyári sajtótájékoztatóján.

Cikkünk frissül.

Merkel a járvánnyal kapcsolatban óvatosságra intet, míg a nézeteltérések megoldására párbeszédet sürgetett.

A járványhelyzet romlását várja

A koronavírus-járvány újra erőteljesebben kihathat az emberek mindennapi életére az őszi és a téli hónapokban – figyelmeztetett Merkel.

A német vezető hangsúlyozta:

a világnak valószínűleg meg kell tanulnia tartósan együtt élni a koronavírussal, ezért nagyobb óvatosságra van szükség.

Aláhúzta: a berlini kormánynak az a célja, hogy a pandémia ellenére megőrizze a munkahelyeket, és a lehetőségekhez mérten lendületben tartsa a gazdaságot. Emellett nélkülözhetetlen, hogy biztosítsák az oktatást a gyermekek számára, akik nem válhatnak a világjárvány veszteseivé.

Az iskola senkit sem hagyhat hátra” – nyomatékosította Merkel.

Egyre feszültebb a Németország és Oroszország közötti viszony

A jelenlegi feszültségek ellenére fontos, hogy ne szakadjon meg a párbeszéd Moszkvával – hangsúlyozta a német kancellár.

Oroszország és Németország között a fehérorosz belpolitikai válság és Alekszej Navalnij kormánykritikus orosz aktivista feltételezett megmérgezése miatt feszült a helyzet. Navalnijt egy berlini kórházban kezelik.

Továbbra is beszélnünk kell egymással” – nyomatékosította Merkel, rámutatva, hogy Oroszország fontos szereplő a nemzetközi színtéren.

Egyúttal reményét fejezte ki, hogy nem telepítenek orosz csapatokat Fehéroroszországba.

Párbeszédre van szükség a török–görög vitában

Párbeszédet szorgalmazott Athén és Ankara között a Földközi-tenger keleti medencéjében található földgázmezők miatt kiélesedett tengerjogi vita elsimítására.

Az Európai Uniónak komolyan kell vennie az athéni kormány érveit, és támogatnia kell Görögországot azokban a kérdésekben, amelyekben a helyi kabinetnek igaza van – hangsúlyozta.

Merkel egyúttal kiemelte: a legfontosabb, hogy ne fokozódjon tovább a feszültség a két szomszédos ország között, amelyek mindegyike a NATO tagja.

Az elmúlt években hatalmas földgázmezőkre bukkantak a Földközi-tenger keleti medencéjében, amely a tengeri határok körüli vitákkal párosulva a feszültség kiéleződéséhez vezetett Görögország és Ciprus, illetve Törökország között.

A következő hetek döntő fontosságúak a Brexit-tárgyalás folyamatában

A következő hetekben döntő szakaszukba érkeznek a tárgyalások az Európai Unióból kilépett Nagy-Britannia és Brüsszel között – mondta Angela Merkel.

Michel Barnier, az Európai Unió Brexit-ügyi főtárgyalója szerdán azt követelte, hogy október végéig üssék nyélbe a megállapodást az EU és Nagy-Britannia között. A Brexit-tárgyalások múlt heti, hetedik fordulója jelentősebb előrelépés nélkül ért véget.

Az Egyesült Királyság január 31-én lépett ki az Európai Unióból. Ezt követően a felek együttműködése az előzetesen rögzített átmeneti időszakba lépett, amely december 31-én jár le. Ez idő alatt a brit kormánynak és az uniónak meg kell állapodnia kétoldalú kapcsolatrendszerük jövőbeni szabályairól.

(Fotó: EPA/Hayoung Jeon)

Németország fokozza klímavédelmi erőfeszítéseit a következő években

Németország tovább fokozza éghajlatvédelmi erőfeszítéseit a következő években – hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár.

Kijelentette: támogatja, hogy az Európai Unió 2050-re klímasemlegessé váljon, azaz tagjai hagyjanak fel az üvegházhatású gázok kibocsátásával. A kancellár szerint ezt a kibocsátás megadóztatásával kell elérni, mert szerinte az árak emelkedése a változás egyik legnagyobb mozgatója.

A német vezető megjegyezte: a klímaváltozás és a koronavírus-járvány között több az összefüggés, mint azt elsőre gondolnánk.

Mindkét kihívás életveszélyes, és mindkettő a fenntartható életforma kialakítására ösztönöz minket – mutatott rá.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Erre senki sem számított: betiltanák a gázkazánokat az EU-ban

Géza

Síneken fönnakadt limuzinba hajt a vonat! + Videó!

Mazsi

Őrületes módon elkezdett költeni a Google, hogy az internet királya maradjon

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------