Hirmagazin.eu
Főoldal » Méreggel és csavarral „töltött” kolbásszal öl az ismeretlen: összefogtak a péceliek a brutális kutyagyilkos ellen..
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Méreggel és csavarral „töltött” kolbásszal öl az ismeretlen: összefogtak a péceliek a brutális kutyagyilkos ellen..

Pécel — Összefogtak a péceliek: kamerákat szerelnek fel a házak udvarára, kenneleket építenek a kutyáknak és folyamatosan figyelnek, miután egy állatkínzó járja a környéket.

Figyelmeztető plakátokat is kitett az önkormányzat, hogy felhívja a veszélyre a tulajdonosokat. /Fotó: Zsolnai Péter

Figyelmeztető plakátokat is kitett az önkormányzat, hogy felhívja a veszélyre a tulajdonosokat. /Fotó: Zsolnai Péter

Az egyébként nyugodt, csendes kertvárosban élők lelki nyugalmát teljesen felbolygatta az ismeretlen tettes, aki nem válogat a kínzóeszközök között: kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufaszálakkal próbálja kivégezni a házi kedvenceket.

Madarász Veronika (33) gyermekeivel és férjével lakik a város északi részén. Lapunknak arról mesélt, hogy az állatkínzó a szembe szomszédjához csütörtökön, fényes nappal dobta be a kolbászba rejtett csavart.

(A legfrissebb hírek itt)

– A szomszédunk még időben észrevette, így a nagy testű kutyája nem ette meg a húst. Nekünk sajnos nem volt ilyen szerencsénk. Picur kutyánkat három gyerek siratja – kezdte az édesanya. Veronika tacskóját a múlt héten mérgezték meg, feltehetően ugyanezzel a módszerrel. – Egyre rosszabbul lett, kihűlt, alig tudott megmozdulni, a teste rángatózott, mintha epilepsziás rohama lenne.

Klári a lakásban tartja Benit, de a belvárosban szívesen sétál vele. /Fotó: Zsolnai PéterKlári a lakásban tartja Benit, de a belvárosban szívesen sétál vele. /Fotó: Zsolnai Péter

– Azonnal hívtuk az állatorvost, akinek egyértelmű volt a tünetek alapján, hogy idegméreg jutott Picur szervezetébe. Hideg zuhanyként ért bennünket. Két kutyánk van még, Mangó egy mentett kutyus, illetve a vizslánk, Vanília. Legalább ők velünk maradtak, nem ettek a szerből… – mesélte szomorúan Veronika, aki tagja annak a péceli csapatnak, akik összefogtak annak érdekében, hogy előkerítsék az elkövetőt.

﷯Veronika tacskója sajnos evett a méregből, elpusztult, de vizslája szerencsére nem ette meg ﷯Veronika tacskója sajnos evett a méregből, elpusztult, de vizslája szerencsére nem ette meg

A vizslának szerencsére nem lett semmi bajaA vizslának szerencsére nem lett semmi baja

– Kamerákat szeretnénk felszerelni, valaki hátsó kenneleket kezdett el építeni, bár ez hosszú távon a kutyák szempontjából nem túl jó megoldás. Emellett éjjel-nappal figyeljük a környéket – tette hozzá.

A településen egyébként mindenki jobban figyel és megteszi a megfelelő óvintézkedéseket. Klári például bátran sétáltatja Pécel belvárosában kutyusát, Benit, ugyanakkor hiába lakik kertes házban, hűséges társát inkább a házban tartja.

Az  egyik udvarra csavarral és gyufával töltött kolbászt dobtak. /Fotó: Zsolnai PéterAz egyik udvarra csavarral és gyufával töltött kolbászt dobtak. /Fotó: Zsolnai Péter

– Megdöbbenve hallottam a mérgezésekről. Én Benit inkább bent tartom – mondja az idős asszony.

Ibolya és Gyöngyi rendszeresen együtt sétáltatják kutyáikat. Szerintük nem mindenki teheti meg, hogy a házba beengedje a kutyáját, de egy kertvárosban miért is lenne erre szükség?

– Pontosabban eddig ezen nem kellett gondolkodnunk! Sajnos hallottunk a történtekről. Ki képes ilyesmire? – teszi fel kérdést felháborodva Ibolya, miközben fehér szőrű kutyáját, Bonit simogatja. – Ő kinti és benti kutya. Gondolkodtam azon, hogy megtanítom neki, ne fogadjon el idegentől ételt, de hát az udvar az ő területe. Macskáim is vannak, szeretnek vadászni, elbóklászni, emiatt féltem őket.

﷯Kláriék minden reggel és este átnézik a kertet, nehogy legyen bent méreg /﷯Fotó: Zsolnai Péter﷯Kláriék minden reggel és este átnézik a kertet, nehogy legyen bent méreg /﷯Fotó: Zsolnai Péter

Klári, Tücsi gazdája szerint annyit tudnak tenni, hogy este és reggel is átnézik a kertet. – Most sétálni is óvatosabban sétálunk, odafigyelünk rá, nehogy valamit felegyen a kutyánk – vélekedik az asszony.

Ibolya kutyája Boni, kinti-benti kutya, nagyon félti őt a gazdája. /Fotó: Zsolnai PéterIbolya kutyája Boni, kinti-benti kutya, nagyon félti őt a gazdája. /Fotó: Zsolnai Péter

Torma Gábor péceli képviselőhöz is eljutottak a lakosok panaszai. Közösségi oldalán azt írta: mindenki járjon nyitott szemmel, a lakók pedig figyeljenek a gyanúsan viselkedő személyekre.

– Nehéz ügy, hiszen egy kis húsdarabot bárki el tud rejteni a kabátjában. Napközben nehéz rajtakapni az elkövetőt, hiszen sokan a várostól messze dolgoznak. Plakátokat helyeztünk ki, hogy azok is értesülhessenek a történtekről, akik nincsenek fent a közösségi oldalakon – mondta.

Kerestük az ügyben a Pest megyei Rendőr-főkapitányságot, de lapzártánkig nem érkezett válasz.

Így óvjuk meg kedvenceinket

  • Tanítsuk meg a kutyánknak, hogy ne fogadjon el idegentől ételt. Bár a kutya fajtájától, egyéniségétől függően ez nem mindig működik
  • Megtaníthatjuk a kutyának, hogy csak parancsra egyen
  • Az előkertet zárjuk el a kutya elől, így az elkövető által bedobott ételhez remélhetőleg nem fér hozzá az állat.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Hamisítás a 444-en – szinte üres volt az ülésterem, mégis telt házas képet mutattak – videó

Géza

Szlalomozott az őzek közt, ennek köszönheti az életét -videó

Géza

Fokozott ellenőrzések lesznek szombaton a főváros több kerületében

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!