Image default
Belföldi hírek

Mentesség a cél a VOLT-on

A rendőrök a drogmentes szórakozásra hívták fel a fesztiválra érkezők figyelmét. (A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság figyelemfelhívó cikke)

Kép: Blikk

A rendőrök a drogmentes szórakozásra hívták fel a fesztiválra érkezők figyelmét.

Tovább folytatódott a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós programja a Volt Fesztiválon Sopronban, 2018. június 29-én. A megelőzési szakemberek a zenés összejövetel területén felállított sátraikba invitálták a koncertek előtt a fiatalokat, ahol a drogok veszélyeiről, azok szervezetre gyakorolt hatásairól beszélgettek velük.

Kép: police.hu

A fesztiválon a megyei rendőr-főkapitányság és a Soproni Rendőrkapitányság prevenciós munkatársai mellett a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója is megjelent, aki a biztonságos közlekedésről adott hasznos információkat a megjelent érdeklődőknek, valamint egy „megállító táblával” segítette a rendőrök prevenciós üzeneteinek célba juttatását. A szándék közös volt: a fesztiválra érkezők és távozók drogmentesen, a közlekedési veszélyhelyzetek elkerülésével, biztonságban eljussanak úti céljukhoz.

Ennek érdekében az alábbiakra hívták fel a figyelmet:

  • A közúti közlekedésben csak pihenten és drogoktól mentesen lehet részt venni!
  • Ha a gépjárművezető fáradtnak érzi magát, akkor álljon meg, szálljon ki az autóból, mozgassa meg végtagjait és csak akkor folytassa útját, ha kellőképpen fel tudott frissülni.
  • Ha előző nap alkoholt fogyasztott, másnap csak kellő idő elteltével, az alkoholnak a szervezetből történő teljes kiürülését követően induljon útnak!

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Fennakadások vannak a budapesti tömegközlekedésben

Edit

Újabb átverés az egészségfelmérésben: szívátültetéssel riogatva ösztönöznek vásárlásra

Edit

Bíróságra megyünk kvóta ellen, mondta Orbán Viktor

Edit