Hirmagazin.eu
Főoldal » Mennyit számít a korkülönbség?
Életmód hírek

Mennyit számít a korkülönbség?

Az ötvenes férfi fénykorát éli, még közel egyidős párja már korántsem oly megnyerő. Lehet, hogy már megéri a jövőre gondolni tizenévesen?

Mennyit számít a korkülönbség

A sztereotípiák ellen lehet lázadni, vagy lehet elgondolkodni azon, hogy miért alakultak ki. Évszázados tapasztalatok kerülhetnek szembe saját magunk által megélt helyzetekkel, melyek mind-mind racionális harcot vívnak egymással alapvetően az ego, jobb esetben a lélek szintjén.

Ha abból a klasszikus felállásból indulunk ki, amikor a ,,gyenge nő” keres védelmezőt, akkor a Férfit érett, erős, szellemi és fizikai fölénnyel rendelkező egyednek képzeljük el. Magunkévá téve azt a szintén sztereotip tézist, hogy a férfiak később érnek, mint a nők, már el is jutottunk oda, hogy akkor idősebbnek is kell lennie, különben hogyan válhatnánk a kicsi csillagává, hogyan érezhetnénk biztonságban magunkat mellette?

A korkülönbség

Ha definiálnom kellene egy társas kapcsolatban a korkülönbség fogalmát, akkor a következő kategóriákat állíthatók fel szubjektív rendszerben:

1. Azonos korúak: + 2 év

2. Kis körkülönbség: +3 évtől – + 5 évig

3. Nagy korkülönbség: + 6 évtől – + 10 évig

4. Komoly korkülönbség: + 11 évtől

Hányas vagy?

Igen, mi fél szavakból is megértjük egymást, mert 20 év fölött már egyáltalán nem számít, hogy 2 évvel alattam, vagy fölöttem jártál. Egy évjárat vagyunk, ugyanaz  a zenekar, ugyanaz a film, ugyanannyit fizettél a fagyiért gyerekkorodban.

Együtt jártunk iskolába, vagy járhattunk volna, ha ugyanott laktunk volna. Persze, hogy működik minden, még egyikünk sem égett ki az ambíciójából, vagy már mindketten kiégtünk, és ezért nincs mit szégyellni egymás előtt. Megkapóan működőképes tud lenni egy ilyen kapcsolat, ha az évek során nem megyünk el egymás mellett.

Buktatója olyan 40 éves kor tájékán kezd lenni, amikor a férfi éppen fénykorában van külsőleg és a karrierje szintjén is, és fiatalabb nőneműek kísértésébe kerül. Ma már kimondhatjuk, hogy ekkor következik be az első házasságok végének jó része.

Ilyenkor azt is tudjuk, hogy nem a nő válik. Az együtt töltött 10-15 év után zavarba ejtő energiarobbanást tud előidézni egy új kapcsolat, mely egy új élet ígéretével kecsegtet, hacsak nem sikerült megőrizni partnerünknek valami csoda folytán azt a képet, amit szerelembe esésünk idején rajzolt a szívébe rólunk, amin nem fog az idő, és nem alakítják külső körülmények.

Amikor számára mi még mindig az a diáklány vagyunk, akivel először itatott sört a szülők pénzéből befizetett tengerparti nyaraláson, amitől két órán át vihogtunk, és olyan szeretnivalóan esetlenek voltunk, s amikor még mindig úgy néz ránk, mint arra az édes fiatal lányra, akibe beleszeretett. Mert ekkor elmondhatjuk, hogy megtaláltuk a társunkat. Az életre szólót.

Választani tudni kell, a rózsaszín felhők után viszont szürke, gondokkal teli hétköznapok jöhetnek. Aki mindenkiben az igazit keresi, fontolja meg, hogy elég ropogós lesz-e párjának évek múlva is, vagy éppen fordítva!

Forrás: Napidoktor.hu

Hasonló hírek

Álmunkban sincs nyugtunk a koronavírustól..

Géza

Valentin-nap: Legyen élmény az ajándék

Edit

A rendőrség Mikulás-egysége kiszállt a Bethesda kórházba – videó.. Köszönjük rendőreinknek!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!