Hirmagazin.eu
Főoldal » Mennyire pontosak a közvélemény-kutatások? (Olvasd el és hallgasd meg!)
Belföldi hírek

Mennyire pontosak a közvélemény-kutatások? (Olvasd el és hallgasd meg!)

Általános tapasztalat, hogy bizonyos pártokat a közvélemény-kutatók „felülmérnek”, ez jellemzően a kormánypártokra érvényes – mondta el a Kossuth Rádió választási műsorában Kiszelly Zoltán politológus.

Bizonyos pártokat a közvélemény-kutatók „felülmérnek”, és jellemzően inkább a kormánypártokat – hangzott el a Kossuth Rádió vasárnap esti műsorában. Kiszelly Zoltán politológus úgy fogalmazott: amikor a Fideszre 50 százalékot mértek, azt ő biztosan túlzónak ítélte meg, és inkább 38 és 40 százalék közé tette.

A szakértő szerint a kifejezetten kis pártok esetében igen nehéz pontos adatot mérni, mert a legtöbb ember nem is ismeri őket, esetleg össze is keveri. A kis pártok maguk is csak a szavazáskor látják a támogatottságukat, számukra egyébként az 1-2 százalék  elérése a fontos.

Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet vezetője a műsorban megjegyezte, hogy a különböző közvélemény-kutatók felmérései a kampány végére „egymásra simultak” a tekintetben, hogy a Fidesznek a stabil abszolút többség megszerzésére nagy esélye.

Forrás: hirado.hu

Hasonló hírek

Bukni látszik az MSZP közmédia elleni bojkottja

Edit

A gyorshajtók ellen demonstrálnak

Edit

Magyar hegymászó halt meg Új-Zélandon

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------