Hirmagazin.eu
Életmód hírek

Mennyibe kerül jogosítványt szerezni? .. Ezeket a buktatókat, és lehetőségeket, lehet hogy te sem tudtad!

Versenyképesebb szeretnél lenni a munkaerőpiacon? Unod, hogy folyton alkalmazkodnod kell másokhoz? A jogosítvány olyan eszköz lesz a kezedben, mely sokkal nagyobb szabadságot ad majd, de mennyibe kerül mindez? Beszéljenek a számok!

Legfrissebb életmódhírek, itt!

Online vagy tantermi?

Magyarországon érvényes jogosítványt szerezni csak akkreditált autósiskolában lehet. Ma már online is tanulhatsz a KRESZ vizsgára, ami kicsit olcsóbb alternatívája lehet a tantermi oktatásnak, de a plusz órák többletköltséget jelentenek és ráadásul nem egységes az iskolák árkialakítása sem.

Az e-learning tagadhatatlan előnye, hogy te szabod meg, mikor és mennyit tanulsz és már tanulás közben megszokod a számítógépes vizsgára való felkészülést, hiszen végig azzal dolgozol. A megtanult anyagot bármikor ismételheted, így mélyül a tudás és az interaktív felületen azonnali kiértékelést is kapsz a teljesítményedről.

Számok részletesen

Általánosságban elmondható, hogy körülbelül 160-200 ezer forint közötti az az összeg, amit jogsira költesz, de szükség lehet pótórákra és a vizsgaismétlésből eredő költségek is hozzáadódhatnak.

jogosítvány szerzés

Az iskolák kiválasztásánál lényeges szempont lehet olyan kedvezmény is, amit azok a tanulók kapnak, akik mind az elméleti, mind a gyakorlati vizsgát náluk kívánják letenni.

Legfrissebb életmódhírek, itt!

Az árak iskolánként elérhetnek, de egy ésszerű határon belül nagyjából így alakulnak:

  • Az elméleti oktatás ára 20-25 ezer forint közöt mozog.

  • Az elméleti vizsga egységesen 4600 forint.

  • Az elsősegély tanfolyam ára 8000 forint, melyért 16 órás oktatást kapsz.

  • Az elsősegély vizsga ára mindenhol 6850 forint.

  • gyakorlati tanfolyam körülbelül 90 ezer forint és itt lehetnek a legnagyobb különbségek.

  • gyakorlati vizsga 11 ezer forint.

  • Az orvosi alkalmassági igazolás pedig 7200 forintba kerül.

Az elméleti oktatás 28 órát jelent, ami nagyjából 7 alkalom, míg a gyakorlati vezetés átlagosan 30 alkalom és 580 megtett kilométer. Egy 50 perces pótóra ára 3000-5000 forintig terjedhet, mely függ az iskola által használt járművek színvonalától is.

Érthető módon sok családi kasszára terhet jelent egy ilyen kiadás, éppen ezért az autós iskolák nagyon lojálisak és bátran kérhetsz az anyagi helyzetedre való tekintettel részletfizetési lehetőséget is.

Költség-visszatérítés? Igen!

Jó hír, hogy a KRESZ tanfolyam és a vizsga díja 25 ezer forintig visszaigényelhető sikeres teljesítés esetén, ha a vizsga napjáig nem töltöd be a 20. életéved. Ha pedig betöltötted ugyan, de csecsemőgondozási vagy gyermekgondozási díjban és gyermekgondozást segítő ellátásban részesültél, szintén a jogosultak közé tartozol.

 

Az igényedet a sikeres vizsgatétel utáni 1 éven belül be kell nyújtanod a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál vagy az Ügyfélkapun, kényelmesen online.

 

Kerüld el a buktatókat!

Az autósiskola kiválasztása nemcsak szimpátia alapján történik. Fontos, hogy legyen az intézménynek egy informatív honlapja, ahol világosan feltüntetik a képzési óraszámokat és költségeket, a képzés menetéről pedig részletes írásbeli tájékoztatót adnak.

Legfrissebb életmódhírek, itt!

Az sem elhanyagolható szempont, hogy hány oktatóval és milyen gépjárműparkkal dolgoznak, mint ahogy az sem, hogy milyen időszakokban lehet vezetni, van-e adminisztrációs díj és milyen ütemezéssel fizethetők a költségek.

 

A túl gyors haladás káros lehet a megszerzett tudás biztosságára, tehát ne a gyorstalpaló tanfolyamok mellett dönts.

jogosítvány költségei

Ügyelj rá, hogy az elméleti vizsga megkezdésétől  számítva 9 hónapon belül vizsgázz és 1 éven belül sikeres vizsgát tegyél, ellenkező esetben újra kell kezdened az egészet, ami újabb költségeket von maga után.

 

provident

Hirmagaziun.eu

Hasonló hírek

Elhunyt Nemes László, a magyar rock legendás hangmérnöke.. Isten nyugosztalja!

Géza

Névnapok május 30.

info

Meghalt Puhl Sándor, a világhírű magyar játékvezető – videó.. Isten nyugosztalja!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------