Hirmagazin.eu
Főoldal » Mennek vagy maradnak a magyar katonák Irakban?
Életmód hírek

Mennek vagy maradnak a magyar katonák Irakban?

Benkő Tibor honvédelmi miniszter az M1 kedd reggeli műsorában azt nyilatkozta, hogy bármilyen eshetőségre fel vannak készülve és ha kell, azonnal kivonják a magyar kontingenst Irakból.

A Honvédelmi Minisztérium legújabb tájékoztatása alapján azonban mégis folytatják feladataikat az Irakban állomásozó magyar katonák, a megfelelő biztonsági intézkedések mellett.

A honvédelmi miniszter korábban elmondta, hogy az Irakban állomásozó magyar katonák közül néhányan részt vesznek a NATO tanácsadási és kiképzési missziójában. Hozzátette: a Magyar Honvédség folyamatosan elemzi az iráni-amerikai konfliktus helyzetét, és bármikor készen állnak az evakuálásra, ugyanis saját csapatszállító gépek állnak rendelkezésükre.

A miniszter kiemelte, hogy jelenleg még nagyobb figyelemmel kell kísérni a magyar katonák biztonságát, de nem a legmagasabb biztonsági fokozat alatt végzik a feladataikat. Magyarország Irakkal kötött együttműködési megállapodást és ha azt kérik, hogy vonják ki a magyar katonákat, akkor megteszik.

A legfrissebb információk szerint azonban mégis maradnak a katonák Irakban – írta meg a Magyar Nemzet, miután a Honvédelmi Minisztérium közölte, hogy Kászem Szolejmani tábornok meggyilkolása után Irán visszacsapásokat ígért a külföldi erők ellen, emiatt a NATO és az Egyesült Államok felfüggesztette kiképzőműveleteit.

Jelenleg 150-160 magyar katona állomásozhat Irakban, pontosabban iraki Kurdisztánban, főleg az ország északkeleti – Iránnal is határos – részén. A területnek saját biztonsági erői is vannak, így a katonák nincsenek közvetlen veszélyben. A magyar csapatok csak egy részét érinti a kiképzőműveletek ideiglenes felfüggesztése, az őrző-védő és más feladatok elvégzése továbbra is folytatódik.

Magyar Nemzet/Magyar Hírlap, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Buliban elvesztett szüzesség- ciki vagy sem?

info

AZ APA EZT A FOTÓT POSZTOLTA KISLÁNYÁRÓL, NEM IS SEJTETTE, HOGY EZZEL AZ ÉLETÉT MENTETTE MEG!

Mazsi

A szeretethiány tünetei, lelki és testi következményei!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------