Hirmagazin.eu
Főoldal » Menekültekkel ebédel Leszboszon a pápa és az ortodox egyház feje
Külföld

Menekültekkel ebédel Leszboszon a pápa és az ortodox egyház feje

Mindenki a pápára vár a görögországi Leszboszon, ahol a katolikus egyházfő az ortodox egyház fejével, a konstantinápolyi pátriárkával és a görög ortodox egyház vezetőjével, az athéni érsekkel találkozik szombaton.

 

Menekültekkel ebédel Leszboszon a pápa és az ortodox egyház feje

A török partokhoz legközelebb fekvő görög szigeten csaknem két és fél ezer menekült került őrizetbe március 20. óta. Akkor állapodott meg az Európai Unió Törökországgal a tengeren át érkező migránsok visszafordításáról.

Egy asszony úgy gondolja, hogy Ferenc pápa látogatásával könyörületet kér a világtól. Azt üzeni, hogy meg kell nyitni a határokat, mert a menekültválság egy nagyon komoly próbatétel.

Moria táborában a partot érő menekültek regisztrálása folyt korábban. Most arra várnak, hogy visszavigyék őket Törökországba. Ferenc pápa, Bartolomaiosz, konstantinápolyi pátriárka és Jeronimosz, athéni érsek személyesen is találkozik, aztán együtt is ebédel majd ott 250 menekülttel.

 

Ez a férfi azt mondja, hogy szenvednek, el kell, hogy engedjék őket. Ott nem lehet emberhez méltó életet élni. Rossz az ellátás, és végtelenül boldogtalanok.

A pápa, a konstantinápolyi pátriárka és az athéni érsek is bírálta Brüsszel és Ankara megállapodását, amelyet az ENSZ vezető diplomatái is jogsértőnek ítéltek már akkor, amikor még csak terv volt.

Az Euronews görögországi tudósítója, Stamatis Gianninis arra emlékeztet, hogy az egyházfők szigorúan humanitárius okból látogatnak Leszboszra, de az, hogy személyesen is találkoznak, együtt is ebédelnek majd menekültekkel, akik közül nem egy kénytelen lesz visszatérni oda, ahonnan jött, bizonyára újraéleszti majd a vitát, amely fellángolt, majd elült az Unió és Törökország egyezsége nyomán.

Forrás: euronews

 

Hasonló hírek

Felkészült a világ a következő természeti csapásra?

Edit

Ukrajna átadta Moszkvának a malajziai utasszállító lelövéséért felelőssé tett egyik szakadárt

Géza

Három brit képviselő is kilépéssel fenyegetőzik a megállapodás nélküli Brexit miatt

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!