Főoldal > Hírek > Főhírek > Belföldi hírek > Menekültáradat Budapest és Bécs között

Menekültáradat Budapest és Bécs között

Hirdetés

hirmagazin_2015-09-01_063002

Migránsokat szállító négy vonat indult tovább Hegyeshalomról Bécsbe hétfő délután
fotó: Katona László

Előzőleg a magyar hatóságok úgy döntöttek: felengedik a nemzetközi járatokra a budapesti Keleti pályaudvaron azokat az illegális bevándorlókat, akik érvényes okmányokkal és jeggyel rendelkeznek.

A Reuters azt jelentette, hogy az osztrák hatóságok csak azokat a migránsokat engedik továbbutazni, akik nem folyamodtak menekültstátuszért Magyarországon. Azok a menekültek, akik továbbutazását engedélyezik, két hétig maradhatnak Ausztriában, eddig kell eldönteniük, hogy kezdeményezik-e ott a menekültügyi eljárást – írta a hírügynökség. Mindezt osztrák forrásból nem erősítették meg.

Korábban a Reuters az osztrák vasúttársaság egyik szóvivőjét idézte, aki szerint az osztrák-magyar határon megállítottak egy Budapestről Bécsbe tartó, menekültekkel teli vonatot, amelyen csaknem háromszáz menekült utazott. Az ÖBB a szerelvény túlzsúfoltságára hivatkozva a magyar rendőrség segítségét kérte.Menekültek százai a bécsi pályaudvaron
Az osztrák rendőrség becslése szerint menekültek százai érkeztek a bécsi pályaudvarra hétfőn délután, a migránsok a Budapestről érkező vonatokkal utaztak az osztrák fővárosba.A bécsi Westbahnhof vonatállomáson három vágányt is szabaddá tettek a Magyarországról érkező vonatok számára, amelyek korábban órákon át várakoztak az osztrák-magyar határon. Az emberek fáradtan szálltak le a vonatról, a kivonult rendőrök nem ellenőrizték őket – közölték osztrák hírforrások.

A rendőrség közlése szerint azokat, akik Ausztriában kérvényezik a menekülteljárást, a hatóságok látják el információval. Azonban azokat a menekülteket, akik érvényes schengeni vízum nélkül akarnak továbbutazni, várhatóan visszaküldik Magyarországra. Eközben néhány tüntető jelent meg a bécsi Westbahnhof pályaudvar körül, akik az Ausztriában uralkodó menekülthelyzet miatt tiltakoztak.Torlódás az osztrák-magyar határon
Az M1-es autópályán mintegy 30 kilométeres kocsisor alakult ki hétfőn, de több kilométeres torlódások voltak a soproni, a kópházi és a fertődi határnál is délelőtt az Ausztriában bevezetett fokozott gépjármű-ellenőrzés miatt. Tarlós István főpolgármester közleményében azt írta: a főváros nem elszállásolni kívánja a migránsokat, és elutasítják a jogellenes demonstrációt a Verseny utcába tervezett új tranzitzónával kapcsolatban.

Forrás: metropol;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás:
Hirdetés
tűzvédelem
WordPress Lightbox