Hirmagazin.eu
Főoldal » Menekülés a szegénységből: így csempészték Angliába a halálkamion utasait – Ezt ígérték nekik az utazás előtt
Külföld

Menekülés a szegénységből: így csempészték Angliába a halálkamion utasait – Ezt ígérték nekik az utazás előtt

Ha Tinh — A vietnami viszonyok között elérhetetlen jólét ígérete miatt vállalták a helyiek, hogy beszállnak a halálkamionba.

A kockázatos utat egy embercsempész-hálózat szervezte, amely több éve vállalja, hogy Ázsiából milliós összegekért bevándorlókat szállít Nagy-Britanniába. Mint ismeretes, egy múlt heti transzport tragédiával végződött: 39-en hunytak el a járműben.

Ez az egyetlen menekülési út a szegénységből – mondta a Mirror című brit napilapnak Nguyen Dung (32), az egyik ilyen 2011-es út résztvevője, aki – a fél világot átutazva – illegálisan munkát vállalt a szigetországban.

– Nekem szerencsém volt, túléltem az utazást, nem úgy, mint a honfitársaim, akik hiába érkeztek meg az ígéret földjére, végül hűtőkamionba zsúfolva elhunytak – mondta a férfi.

Ő 16 ezer fontot (5,8 millió forintot) fizetett az embercsempészeknek, hogy elvigyék az Egyesült Királyságba, de ma is hasonló összegbe kerül egy ilyen út.

– A falubeliekkel döntöttük el, kik vágjanak neki a hosszú útnak. A család dobta össze a vietnami körülmények között hatalmasnak számító útiköltséget – tette hozzá Nguyen, akinek viszontagságos útja először Hanoiba vezetett, majd 4600 fontért (1,6 millió Ft-ért) idegenforgalmi vízummal elrepült Csehországba. Mielőtt Európában landolt volna, újabb 800 fontot (300 ezer Ft-ot) kellett fizetnie. Egy hét prágai tartózkodás után Nguyennek további 1000 fontba (381 ezer Ft-ba) került, hogy Németországba juthasson. Onnan pedig kamionnal vitték Angliába.

Két évig dolgoztam egy birminghami étteremben napi 18 órákat. Heti 7 napot kellett gürcölni, így hetente tudtam pénzt hazaküldeni a családomnak – ecsetelte az angliai körülményeket Nguyen, aki szerint megérte odamenni, hiszen hetente 1000 fontot (381 ezer Ft-ot) küldött a szeretteinek.

– Itt annyi volt az éves bérem, amennyiért otthon, a rizsföldön 20 évig kellett volna gürcölnöm. Ezért vállalják sokan az életveszélyes túrát – mondta a férfi, akit 2013-ban hazatoloncoltak.

Megvádolták a brit sofőrt 

Bíróság elé állt Maurice Robinson (25 ) észak-írországi teherautó-sofőr, akit 39 rendbeli emberöléssel, embercsempészettel, illegális bevándorlás elősegítésével és pénzmosással vádolnak. Kiderült, egy nemzetközi embercsempész-hálózat megbízásából már 10 hónapja szállította a vietnami menekülteket.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: MTI-EPA/Lastair Grant

Hasonló hírek

Helyretette a törököket a francia elnök

Edit

Hatalmas hó esett Csehországban

Géza

Putyin: Az európai menekült krízis “abszolút várható volt”

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------