Főoldal » Mellső lábain jár Cinke, a kétlábú pulikutya a veszprémi menhelyen
Állatvilág

Mellső lábain jár Cinke, a kétlábú pulikutya a veszprémi menhelyen

Az állatvédők úgy tudják, a kutya gazdája egy baleset után nem vitte el állatorvoshoz a kutyát, ehelyett egy pincébe bezárva tartotta.

A fiatal puli-keveréket idén tavasszal állatbarátok vitték be a veszprémi Vackoló Állatvédő Egyesület menhelyére az egyik Balaton-felvidéki faluból – írja a Veol. A kutya hátsó lábai helyén 2 csonk volt, egy autóbalesetben sérülhetett meg. Az állatvédők információi szerint az igen derék gazda nem vitte orvoshoz a nőstény kutyát, hanem a pincébe zárva tartotta. Csoda, hogy túlélte a súlyos sérülést, és cinke élni akarását bizonyítja az is, hogy megtanult két lábon járni.

Cinkét azonban zavarták a mozgásban hátsó lábának csonkjai, ezért a kockázatos amputáció mellett döntöttek. A puli szerencsére túlélte az operációkat, és gyorsan felépült. Ezután kapott egy kétkerekű kutyakocsit, de keveset használja, mert annyira megszokta, hogy két lábon egyensúlyozva jár. Az állatvédők szerint Cinke vidám kutyus, a macskákat is szívesen terelgeti.

Mellső lábain jár Cinke, a kétlábú pulikutya a veszprémi menhelyen

Forrás: Veol

Hasonló hírek

A világ legkisebb macskaféléje olyan pici, hogy a tenyeredben is elférne

Mazsi

Egy éve nem tágít halott gazdija sírjától a gyászoló macska

Edit

Ez a macska ötször futott vissza az égő házba. De amit a szájában hozott ki minden alkalommal, attól megszakad a szíved.

Edit