Hirmagazin.eu
Főoldal » Méhbaráttá tette összes buszmegállóját egy holland város – videó
Külföld

Méhbaráttá tette összes buszmegállóját egy holland város – videó

A hollandiai Utrecht városvezetése úgy döntött: itt az ideje, hogy tegyenek valamit a tiszta levegő és a méhek érdekében, ezért a városukban található 316 buszmegálló mindegyike “zöld tetőt” kapott.

Ezzel párhuzamosan a város lakosait is arra bíztatják, hogy saját házaik tetejét is alakítsák zölddé, amihez támogatást is adnak. Mint a városi honlapon írják: “a zöld tetők elengedhetetlenek egy egészséges és élhető városhoz”.

Buszmegállóból méhmegálló

Azon kívül, hogy a virágokkal teleültetett megállótetők remekül néznek ki, sok más előnyük is van: segítenek megfogni a szálló port, felfogjákés eltárolják az esővizet és jópár fokkal hűvösebb levegőt biztosítanak a nyári időszakban a buszra várakozóknak.

A buszmegállók zölddé varázsolt teteje a méhek számára is ideális megállót teremt, jelenlétük pedig hozzájárul a város biodiverzitásának megőrzéséhez. Bár sokan tartottak a méhektől, pontosabban a csípésüktől, az állatok inkább a tetőn lévő virágok, és nem a tető alatt üldögélő emberek iránt érdeklődnek.

https://www.facebook.com/brightvibes/videos/684711065323981/

A tetőkre leginkább varjúhájat, kövirózsát ültettek, és az önkormányzat munkásai gondozzák őket, akik elektromos járműveken mennek egyik megállótól a másikig.

De a közlekedési vállalat nem állt meg itt: a megállók lámpáit takarékos ledvilágításra cserélték, a padokat pedig bambuszra.

2028-ra zéró kibocsátás

Utrecht nemrég cserélte le 10 dízelmotoros buszát elektromosra, melyek a holland szélerőművek által termelt árammal mennek, és kilenc éven belül már csak szén-dioxid semleges buszokat akarnak üzemeltetni. Amíg ez megvalósul, a vezetőket arra ösztönzik, hogy környezetkímélőbb módon vezessenek. Ennek érdekében a buszok rögzítik, milyen hatákonyan vezették őket és mennyire volt kényelmes az utazás. MInél tisztábban, kényelmesebben és biztonságosabban vezetnek a sofőrök, annál biztosabb, hogy “díjakat” nyernek.

euronews

Hasonló hírek

Ez volt Putyin karácsonyi ajándéka a terroristáknak! – VIDEÓ

Mazsi

800 éves bazilikát támadtak meg egy no-go zónában

Mazsi

Zöld, befogadó és tiszta olimpiát ígérnek a 2022-es téli olimpia szervezői

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------