Hirmagazin.eu
Főoldal » Megvan Magyarország legszebb birtoka
Gazdaság

Megvan Magyarország legszebb birtoka

A Magyarország legszebb birtoka verseny kezdeményezés célja, hogy bemutassa hazánk legmodernebb agrárvállalkozásait, illetve lehetőséget nyújtson arra is, hogy az ágazatban dolgozó szakemberek áttekintsék, milyen sokat fejlődött az elmúlt években a magyar mezőgazdaság.

„Fontos, hogy a magyar gazdatársadalom presztízsét növeljük, a megbecsültségét elősegítsük. Minden ilyen rendezvény azt a hitet erősíti bennünk, hogy érdemes csinálni, hiszen a külkereskedelmi többletünk feléhez az agrárium járult hozzá, tehát van mire büszkének lenni” – mondta Nagy István agrárminiszter az M1 Magyar gazda című műsorában.

 

A Magyarország legszebb birtoka címet elnyert Bold Agro Kft. derecskei gazdasága (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

„Él egy sztereotípia a magyar társadalomban, amit le kell tudni győzni. Meg kell mutatni, hogy a magyar gazdatársadalom megújuló képessége, teljesítménye igenis elismerésre méltó” – emelte ki.

Jó hangulatú volt a zsűrizés 

A versenyre hét kategóriában lehetett nevezni, és a bírák negyven jelöltből választottak ki kategóriánként három döntős gazdaságot, amelyeket fel is kerestek. Bár az értékelés szigorú szempontok szerint zajlott, a birtoklátogatások jó hangulatban teltek. A zsűri tagjai és a versenyzők is hasznos tapasztalatokra és új barátokra tettek szert.

Jó közösséggé kovácsolódott össze a három hét alatt a csapat, ennyi időt ölelt fel ugyanis a birtokbejárás. Kialakult egy jó közösség, nagyon sok baráti és üzleti kapcsolat kötődött.

A Magyarország legszebb birtoka címet elnyert Bold Agro Kft. derecskei gazdasága bemutatója napján, 2019. szeptember 11-én. A gyümölcstermesztéssel és -feldolgozással, szántóföldi növénytermesztéssel, sertéstartással és vendéglátással foglalkozó derecskei gazdaság 60 hazai cég közül szerezte meg az első helyet, a gyümölcstermesztési birtok kategória győztese lett, s a közönségszavazatok alapján is a legszebb birtoka lett az országnak az idén.
MTI/Czeglédi Zsolt

„A bírálat során az esztétikai és a szakmai szempontok egyaránt fontosak voltak, de a zsűri azt is pontozta, hogy egy-egy vállalkozás milyen hatással van arra a közösségre, ahol működik” – tette hozzá Mátrai Zoltán, a Magyarország Legszebb Birtoka díj főszervezője.

A zsűri a kategóriagyőztesek közül választotta ki a verseny fődíjasát. Idén a kategóriagyőzelmekért járó díjakat a Baromfi Coop Kft., a Hegede Kertészet Kft., a Mozsi-major, a tépei Balogh Farm Tépe Kft., a Béke Mezőgazdasági Kft. és a Szent Donát Borászat képviselője vehette át. A Magyarország legszebb birtoka címet és a közönségdíjat a Hajdú-Bihar megyei Derecskén működő Bold Agro Kft. vehette át.

Bemutatták Magyarország legszebb birtokát

Az 1990-ben alapított családi vállalkozást szerdán mutatták be a sajtónak. Jakab István, a verseny védnöke, az Országgyűlés alelnöke a nyertes gazdaság méltatásakor azt mondta, a magyar vidék az egészséges élelmiszer-termelés alapja, a nyugodt élet biztosítéka, a természetet szerető, alkotó ember igazi otthona, ahol jó élni.

A gyümölcstermesztéssel és -feldolgozással, szántóföldi növénytermesztéssel, sertéstartással és vendéglátással foglalkozó Bold Agro derecskei gazdaság 60 hazai cég közül szerezte meg a Magyarország legszebb birtoka címet, a gyümölcstermesztési birtok kategória győztese lett, s a közönségszavazatok alapján is a legszebb birtok az országban – mondta a birtokbejárással egybekötött sajtótájékoztatón Mátrai Zoltán.

A győzelem egyszerre felelősség és elismerés

„Az, hogy a miénk lett Magyarország legszebb birtoka, több dologgal is együtt jár. Felelősséggel és példamutatással, ahogy Magyarországon tevékenykednünk kell. Édesapám letette az alapokat, majd átvettem a cég irányítását. Az irány, amit követek jó, ezt kell folytatnom, mert ezt mind a szakma, mind pedig a közönség elismeri. A vállalkozás a létező legkorszerűbb technológiákkal, kiváló minőségű élelmiszert állít elő, kertpedagógiai programja révén pedig a mezőgazdálkodás népszerűsítéséért is sokat tesz” – mondta Szabó Viktor, a Bold Agro Kft. ügyvezetője.

„Számunkra végtelenül

fontos, hogy legyen generációváltás,

legyen kinek átadni a gazdaságokat. 

Ezek a kiváló teljesítmények, kiváló példák elősegítik azt, hogy a fiatalok számára a pálya vonzó legyen, ők is gazdászok legyenek. Azok, akik a magyar vidéket megőrzik és megtartják, a vidéki megmaradást elő tudják segíteni. Magyarország megújulását, gazdasági növekedését a vidék erősödése, megújulása segíti elő” – mondta Nagy István.

A hazai mezőgazdaság erejét bizonyítják a Magyarország legszebb birtoka verseny jelöltjeinek és győzteseinek kiváló eredményei is.

hirado, m1

Hasonló hírek

Kitörés előtt a halgazdaságok

Géza

63 ezer magyar veszítette el a munkáját szeptemberben és októberben

Géza

Rossz hír! Drágább lesz a gépjárművek biztosítása! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------