Főoldal » Megvan az 5 munka, amelyik legjobban kikészít
Életmód hírek

Megvan az 5 munka, amelyik legjobban kikészít

A vendéglátósok vannak az élen!

A francia Le Figaroban jelent meg a helyi munkaügyi minisztérium hivatalos kutatóintézetének felmérése, amiben azt vizsgálták, hogy melyik az öt legnehezebb foglalkozás.

Az ereményekhez vették alapul, mekkora egy-egy szakma elismertsége, de azt is, hogy milyen fizikai erősfeszítésekkel jár az adott mesterség művelése, sőt, a szakmákkal járó lélektani tényezőket, például az autonómia meglétét vagy ennek hiányát.

Az eredmények szerint a legnehezebb szakma a szakácsmesterség.

Ennek a szakemberek szerint leginkább az az oka, hogy a konyhafőnöknek hajnalban kell kelnie, és csak a vendéglő zárásakor, tehát éjféltájban térhet nyugovóra. Szűkös konyhában, hatalmas hőségben, óriási stressz alatt dolgozik, hiszen minden kivitt ételnek tökéletesnek kell lennie.

A második helyre a vendéglátósok, még pontosabban a pincérek és a szállodai alkalmazottak kerültek.

Náluk a felmérés szerint azért nehezen elviselhetőek a körülmények, mert semmi önállóságuk nincs. A harmadik leginkább embert próbáló szakma a betegek és az idősek gondozását vállaló ápolóké. 24 órás szolgálatban vannak, vagyis időbeosztásuk nem olyan, mint egy átlagos munkavállalóé.

A negyedik helyen a hentesek, a friss húskészítményeket előállító szakemberek és a pékek állnak, leginkább a korai kelés miatt.

Az ötödik helyre a francia munkaügyi minisztérium vizsgálata szerint a bankok és a biztosítótársaságok ügyfélszolgálatain dolgozó alkalmazottak kerültek. Részben azért, mert kicsi az önállóságuk, főnökeik sokszor rabszolgának tekintik őket, és még az állásuk sem biztos ebben a pozícióban.

szmo

Hasonló hírek

Nagyszüleink még naponta fogyasztották, mert tudták, hogy megakadályozza az érelmeszesedést és normalizálja a vérnyomást!

Mazsi

Új szolgáltatás nőknek: internetről rendelhető kedves férfi!

Mazsi

Névnapok május 18.

info