Főoldal » Megújult a rendőrség internetes körözési oldala
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Megújult a rendőrség internetes körözési oldala

A legkeresettebb bűnözők, illetve az eltűnt személyek nevét és fényképét mostantól meg lehet osztani a közösségi oldalakon is.

Sőt, online azonnal bejelentést is tehet a lakosság, ha látta az érintetteket.

Az adatbázisba az ellopott állatok, de még a növények is bekerültek.

A rendőrség a napokban megújította a körözési rendszerét, hogy a bujkáló bűnözőket minél hamarabb el tudják fogni. Az 50-es toplistára a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetői, a bűnszervezetek tagjai és a visszaesők mellett azok kerülnek fel, akik ötnél több bűncselekményt követtek el, vagy nem vonultak be a börtönbe öt évesnél hosszabb büntetésük letöltésére.

Az oldal újdonsága, hogy ha valaki felismeri a körözött személyt, az adatlapokon lévő gombra kattintva azonnal megteheti a bejelentést, akár névtelenül is.

A mostani fejlesztéssel az volt a rendőrség célja, hogy minél inkább felhasználóbarát oldallá tegye a körözési alporált, és az ott található tartalmak megoszthatók legyenek a közösségi oldalakon is. Szeretnék továbbá arra is felhívni az emberek figyelmét, hogy legyenek segítségünkre a körözési, célkörözési munkában – mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A legkeresettebb bűnözők toplistája már mobiltelefonon is elérhető. A rendőrség jelenleg 13 ezer elfogatóparancs alapján kilencezer embert köröz. Közülük kétezret a bíróság, háromszázat pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve az ügyészség szeretne látni. Az új körözési adatbázisba a személyek, járművek és műkincsek mellett állatok és növények is bekerültek.

Íme:

Körözési TOP-lista a police.hu-n

A rendőrségi honlapon összeállítottuk és rendszeresen frissítjük majd a legkeresettebb bűnelkövetők listáját. Önök is segíthetik a munkánkat: osszák meg a közösségi médiában a körözési adatlapokat, hogy minél több bejelentés érkezhessen!

 

Körözési alportál

A rendőrség egyik fontos feladata az elkövetők beazonosítása és elfogása, az eltűntek felkutatása. Ebben jelentős segítséget nyújtanak azok a lakossági bejelentések, amelyek a keresett személyek hollétére, felbukkanásuk lehetséges helyeire vonatkoznak.

Annak érdekében, hogy a körözési felhívások minél több emberhez eljuthassanak, megújítottuk a nyilvános körözések webfelületét. A police.hu/hu/koral címen elérhető közérdekből nyilvános körözési adatbázis listákba rendezetten böngészhető, illetve kategóriák szerint szűkíthető a találati lista. Indítható keresés például eltűnt emberekre, ellopott állatokra, eltulajdonított járművekre vagy elfogatóparancs alapján körözött személyekre. Újdonság, hogy az egyes körözéseket megnyitva az adatlapok megoszthatók a nagyobb közösségi csatornákon. Amennyiben a police.hu-n megjelenített körözés megszűnik, a posztok beágyazásai is inaktívvá válnak.

Körözési toplista

Az országos körözési toplistában egyidőben legfeljebb 50 bűnelkövető szerepelhet. Ennek feltétele például, hogy az elkövetőt

a) legalább öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett bűntett miatt elfogatóparanccsal körözik,

b) legalább öt év végrehajtandó szabadságvesztésre jogerősen elítélték és ennek végrehajtása érdekében elfogatóparanccsal körözik,

c) ötnél több különböző bűncselekményt követett el, vagy azok elkövetése miatt jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetés végrehajtása érdekében elfogatóparanccsal körözik,

d) különös, többszörös vagy erőszakos többszörös visszaesőnek minősül, vagy bűnszervezetben követte el a bűncselekményt, illetve ezek miatt jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetés végrehajtása érdekében elfogatóparanccsal körözik,

e) az elkövetett bűncselekmény a lakosság biztonságérzetét nagymértékben rontja.

Bejelentések

A körözési adatlapok „Felismeri? Tegyen bejelentést!” gombjára kattintva jelenik meg az online bejelentő űrlap. Itt e-mail formátumban juttathatják el a rendőrséghez az adott körözéssel kapcsolatos információjukat. Bejelentésüket anonim módon is megtehetik, ugyanis az elérhetőségek mezők kitöltése nem kötelező. Azonban a munkákat nagyban segíti, ha megadják a nevüket, e-mail címüket vagy telefonszámukat a felmerülő kérdések tisztázása érdekében. Emellett a rendőrség továbbra is fogadja a bejelentéseket a 112-es segélyhívó számon és a telefontanú +36-80/555-111-es vonalán.

Forrás: MTI, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Elrendelték a nyomozást Demeter Márta ellen

Géza

Eldurvult a vita, veszett nő harapta le egy férfi ujjpercét

Mazsi

Kiesett a másodikról egy kisfiú Budapesten

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------