Image default
Belföldi hírek

Megújult a rendőrség épülete Békéscsabán (A cikk videót tartalmaz)

A KEHOP-5.2.2 „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” elnevezésű projekt keretén belül megtörtént a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság épületének külső hőszigetelése és a nyílászárók cseréje. (Békés Megyei Rendőr-főkapitányság)

A magyar állam és az Európai Unió által biztosított támogatásból megújult a rendőrség épülete Békéscsabán.

A Bartók Béla úton álló, 1973-ban épült székházban működik a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Békéscsabai Rendőrkapitányság. A KEHOP-5.2.2 „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” elnevezésű projekt keretén belül bruttó 400 millió forintból történt meg a homlokzati nyílászárók cseréje, valamint a homlokzati falazat, illetve a lapos tető hőszigetelése, a homlokzati kiegészítő elemek, szerelvények elhelyezése, és a villámvédelmi rendszer felújítása.

A munkálatok 2018 januárjában kezdődtek. A Nemzeti Fejlesztési Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. által vezetett konzorcium Békés MRFK KEHOP-5.2.2/16-2016-00072. azonosító számmal nyilvántartott pályázatában a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság irodaépülete volt érintett. Az irodaépülethez tartozó tornaterem, műhely és kazánház felújításához az Országos Rendőr-főkapitányság nyújtott bruttó 40 millió Ft költségvetési póttámogatást.

A beruházást 2018. október 2-án adta át Kovács István r. vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes és dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, Békés megye rendőrfőkapitánya.

Az ünnepségen elhangzott, hogy az épület a felújításnak, korszerűsítésnek köszönhetően a jövőben gazdaságosabban üzemeltethető.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Veszélyes bombázók a Balaton mélyén

Mazsi

Lánczi: Mindenkinek el kell utasítania a Momentum akcióját

Edit

Augusztus 20. – Több mint 26 ezer látványeffekt lesz a tűzijátékban

Géza