Főoldal » Megtörtént a csoda: lábra állt a kis SMA-s Zente – VIDEÓ
Életmód hírek

Megtörtént a csoda: lábra állt a kis SMA-s Zente – VIDEÓ

Három hónappal ezelőtt kapta meg Zente a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiú a Zolgensma-injekciót. A 700 millió forintos gyógyszer összegét az egész ország közös erővel gyűjtötte össze, az orvosságot végül a Bethesda Gyermekkórházban adták be a kisfiúnak.

A 22 hónapos Zente az SMA legsúlyosabb formájával született, a világ legdrágább kezelése pedig bár nem gyógyítja meg, de halmozottan sokat javít az állapotán.

Zente édesanyja egy új, a Facebook-ra feltöltött videóban mutatta meg kisfiát, aki már a gyógyszernek köszönhetően állni is képes.

“Röpke másodpercek… Senki nem tartja… Tudom, hogy velünk örültnük minden apróságnak, de aki sorstárs, csak ő tudja átérezni milyen csoda ez. Fontos tudni, hogy nem egyedül állt fel, mint látszik is és ettől még nem fog holnap szaladni, de ez akkor is egy csoda dolog!” – írta az édesanya, aki beszámol arról is, hogy a kisfia többször is kéri a szüleit, hogy segítsék őt álló helyzetbe.

Sokat gondolkoztam megmutassam-e ezt a kis csodát. Pénteken kaptuk ajándékba.22 hónapos SMA 1 babám áll. 😭💪Röpke…

Közzétette: Zente- SMA 1 Baby – 2020. január 26., vasárnap

Zente története egy másik, hasonlóan beteg kisfiú, Levente helyzetére is felhívta az ország figyelmét, így végül neki is sikerült összegyűjteni a létfontosságú kezeléshez szükséges összeget. Ezt követően a kormány bejelentette, hogy elérhetővé teszi minden SMA-s betegnek az eddig csak külön elbírálással járó Spiranza kezelést.

(HVG)

Fotó: Grnák László

Hasonló hírek

Sétáljon a lábaiért!

info

Látványos hőtérkép: így hatnak az érzelmek az emberi testre

Mazsi

Illusztrációk az életünket uraló függőségről

info