Hirmagazin.eu
Főoldal » Megtörte a csendet a NASA: Felhívást tett közzé a 9. bolygóról
Csillagászat, űrkutatás

Megtörte a csendet a NASA: Felhívást tett közzé a 9. bolygóról

Ez­út­tal se­gít­sé­get kér az űr­ku­ta­tási hi­va­tal. Bárki be­kap­cso­lód­hat a kü­lö­nös prog­ramba.

A csillagászok kicsivel több, mint egy éve rendelkeznek közvetett bizonyítékokkal arról, hogy Naprendszerünk peremén létezik egy misztikus 9. bolygó. Az eddig rendelkezésre álló információk alapján az égitest vélelmezett helye 149 milliárd kilométerre található a Naptól, 75-ször távolabb, mint a Plútó.

Megtörte a csendet a NASA: Felhívást tett közzé a 9. bolygóról

„Ha létezik is a 9. planéta azt nem lesz egyszerű megtalálni. Becslések szerint az égitest 10-szer akkora, mint a Föld. Viszont olyan távol van, hogy a Nap fénye már nem ér el odáig, így szemünk elől eddig rejtve volt”

mondja Adam Schneider, az Arizonai Állami Egyetem vezető csillagásza, aki arra kéri a hobbi csillagászokat és mindenkit, aki érdeklődik az űrkutatás iránt, hogy segítsen megtalálni a 9. bolygót. Schneider és csapata egy interneten hozzáférhető programot hozott létre, hogy bárki segíthessen a kutatásban, akár otthonról is!

Megtörte a csendet a NASA Felhívást tett közzé a 9. bolygóról 1

A NASA 2009 végén lőtte fel és és állította Föld körüli pályára a WISE nevű műholdat. Ez az eszköz infravörös tartományban készített több millió nagy felbontású képet az űr érintett területéről – ezek kielemzése viszont meghaladja az űrkutatási szervezet kapacitását. A fotók elemzésével segíthetünk a NASA-nak.

A WISE műhold égboltról készült felvételein a számítások szerint meg kell jelennie a vélelmezett kilencedik bolygónak. Azonban Földtől való távolsága és a háttérsugárzás miatt csak zavaros képeket készíthetett róla az űreszköz. A túl szemcsés felvételeket a számítógépes szoftverek nem képesek meggyőzően elemezni, mert ilyen minőség esetén túl magas hibahatárral dolgoznak.

Megtörte a csendet a NASA Felhívást tett közzé a 9. bolygóról 2

Az emberi szem azonban képes lehet arra, hogy a 3-4 képkockás videókban kiszúrja az olyan mozgó objektumot, mely akár a 9. bolygó is lehet. Elképesztő mennyiségű, több, mint 10 millió képet kell átfésülni, és ezeken kell adott esetben megjelölni a gyanús elemeket. Csakhogy nincs hozzá elég emberi erőforrás! Ebben az irdatlan munkában lehet segíteni a NASA tudósainak.

A Backyard Worlds: Planet 9 nevű projekt – amely  9. bolygót keresi – honlapján alapos leírást is találsz, hogyan tudsz segíteni. Jó vadászatot!

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Elképesztő, amire készülnek az oroszok: így akarják meghódítani a Marsot

Mazsi

Senki sem tudja, honnan jött a világ legnagyobb meteorja: véletlenül találtak rá

Géza

Bemutatták a világ első érző művégtagját Ausztriában

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------