Image default
Technika, kommunikáció

Megtört a jég – Társul a Sony és a Microsoft

Nem mindennapi együttműködésre adta fejét a két nagyágyú, a Microsoft és a Sony. A két óriásvállalat összefogott annak érdekében, hogy létrejöjjön a felhő alapú játékszolgáltatás, azaz a gamestreaming.

Az amerikai Microsoft és a japán Sony csütörtökön mondta ki a boldogító igent – írta a Microsoft. A két elektronikai óriás vállalat beteljesítették a Google félelmét.

„A két elektronikai cég elénk tárja a közös fejlesztésű, felhő alapú megoldást, a Microsoft Azure-t, ezzel támogatva a játék és a tartalom streaming szolgáltatásokat” – nyilatkozta az amerikai szoftvervállalat.

 

Satya Nadella

@satyanadella

Bringing the power of Azure and Azure AI to Sony to deliver new gaming and entertainment experiences for customers https://news.microsoft.com/2019/05/16/sony-and-microsoft-to-explore-strategic-partnership/ 

Sony and Microsoft to explore strategic partnership – Stories

Companies to collaborate on new cloud-based solutions for gaming experiences and AI solutions TOKYO and REDMOND, Wash. — May 16, 2019 — Sony Corporation (Sony) and Microsoft Corp. (Microsoft)…

news.microsoft.com

A jövőben a Sony meglévő tartalmait is a Microsoft Azure fogja támogatni. Már jó ideje hangoztatták, hogy mennyire nyitottak a cross-play iránt. Úgy tűnik, most végre létrejön a Xbox és a PlayStation közöse, a saját játékstreamer platform, aminek lényege, hogy a gyengébb gépeken is futnának a legújabb játékok.

Microsoft Azure felhőszolgáltatások állandóan bővülő gyűjteménye, amely segítséget nyújt cégének üzleti céljai elérésében. Szabadságot biztosít alkalmazások létrehozásában, kezelésében és üzembe helyezésében nagy méretű, globális hálózat használatával, melyhez a saját, már megszokott eszközeit és keretrendszereit használhatja.

A Microsoft felhőszolgáltatása a PlayStationnel beléphet az otthoni szórakoztatóeszközök piacára is, így tágíthatja a jelenleg szinte kizárólag az üzleti szektorból jövő felhasználói körét.

Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója (Fotó: MTI/AP/Elaine Thompson)

Ez azt is jelenti, hogy a Google kimarad a Sony felhőszolgáltatásából. A Google ez év elején mutatta be a saját fejlesztésű játékstreaming szolgáltatását, a Stadia-t. A vállalat a YouTube-on keresztül szándékozta népszerűsíteni azt.

A Sony már rendelkezik felhőalapú játékokkal, de a Microsoft az idei év végére ígérte saját xCloud játékszolgáltatásaitPhil Spencer, az Xbox részleg vezére is megígérte, hogy a vállalat nagyot fog szólni az idei szórakoztató elektronikai expon. 

szerző: hirado.hu, KM

forrás: microsoft

Hasonló hírek

Az Apple okosóra tündöklése és bukása

Edit

Odacsap a weboldalaknak a Facebook, amelyek lopott képekkel, videókkal próbálják behúzni a netezőket

Géza

Így nyomtatnak házat 24 óra alatt – VIDEÓ

Edit