Hirmagazin.eu
Főoldal » Megtört a jég – Társul a Sony és a Microsoft
Technika, kommunikáció

Megtört a jég – Társul a Sony és a Microsoft

Nem mindennapi együttműködésre adta fejét a két nagyágyú, a Microsoft és a Sony. A két óriásvállalat összefogott annak érdekében, hogy létrejöjjön a felhő alapú játékszolgáltatás, azaz a gamestreaming.

Az amerikai Microsoft és a japán Sony csütörtökön mondta ki a boldogító igent – írta a Microsoft. A két elektronikai óriás vállalat beteljesítették a Google félelmét.

„A két elektronikai cég elénk tárja a közös fejlesztésű, felhő alapú megoldást, a Microsoft Azure-t, ezzel támogatva a játék és a tartalom streaming szolgáltatásokat” – nyilatkozta az amerikai szoftvervállalat.

 

Satya Nadella

@satyanadella

Bringing the power of Azure and Azure AI to Sony to deliver new gaming and entertainment experiences for customers https://news.microsoft.com/2019/05/16/sony-and-microsoft-to-explore-strategic-partnership/ 

Sony and Microsoft to explore strategic partnership – Stories

Companies to collaborate on new cloud-based solutions for gaming experiences and AI solutions TOKYO and REDMOND, Wash. — May 16, 2019 — Sony Corporation (Sony) and Microsoft Corp. (Microsoft)…

news.microsoft.com

A jövőben a Sony meglévő tartalmait is a Microsoft Azure fogja támogatni. Már jó ideje hangoztatták, hogy mennyire nyitottak a cross-play iránt. Úgy tűnik, most végre létrejön a Xbox és a PlayStation közöse, a saját játékstreamer platform, aminek lényege, hogy a gyengébb gépeken is futnának a legújabb játékok.

Microsoft Azure felhőszolgáltatások állandóan bővülő gyűjteménye, amely segítséget nyújt cégének üzleti céljai elérésében. Szabadságot biztosít alkalmazások létrehozásában, kezelésében és üzembe helyezésében nagy méretű, globális hálózat használatával, melyhez a saját, már megszokott eszközeit és keretrendszereit használhatja.

A Microsoft felhőszolgáltatása a PlayStationnel beléphet az otthoni szórakoztatóeszközök piacára is, így tágíthatja a jelenleg szinte kizárólag az üzleti szektorból jövő felhasználói körét.

Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója (Fotó: MTI/AP/Elaine Thompson)

Ez azt is jelenti, hogy a Google kimarad a Sony felhőszolgáltatásából. A Google ez év elején mutatta be a saját fejlesztésű játékstreaming szolgáltatását, a Stadia-t. A vállalat a YouTube-on keresztül szándékozta népszerűsíteni azt.

A Sony már rendelkezik felhőalapú játékokkal, de a Microsoft az idei év végére ígérte saját xCloud játékszolgáltatásaitPhil Spencer, az Xbox részleg vezére is megígérte, hogy a vállalat nagyot fog szólni az idei szórakoztató elektronikai expon. 

szerző: hirado.hu, KM

forrás: microsoft

Hasonló hírek

Új magamutogatási lehetőséget kínál a Facebook

Edit

Átverés az androidos vírusirtó

info

Rajta van a mobilja a vírusfertőzöttek listáján? – a Check Point megmutatja

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------