Hirmagazin.eu
Főoldal » Megtöri a csendet: vallomást akar tenni a soroksári gyilkosság vádlottja – Így viseli a börtönt
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Megtöri a csendet: vallomást akar tenni a soroksári gyilkosság vádlottja – Így viseli a börtönt

Budapest — Idegőrlő feszültségben telnek a napjai a soroksári futó nő megölésével vádolt R. Szilveszternek – tudta meg a Blikk.

A vádlott már várja, hogy elinduljon a tárgyalás / Fotó: Varga Imre

A vádlott már várja, hogy elinduljon a tárgyalás / Fotó: Varga Imre

A pestszentlőrinci férfi nem érti, miért nem tűzik ki tárgyalása új időpontját, a korábban meghirdetett ugyanis a koronavírus miatt elmaradt. Értesüléseink szerint R. Szilveszternek nagyon fontos, hogy minél hamarabb a bírák elé álljon, ugyanis azt tervezi, hogy vallomást tesz.

– Úgy gondolom, érthető, hogy tele van feszültséggel védencem, hiszen a bizonytalanságot mindenki rosszul viseli. A börtönben meg talán még nehezebb, hiszen a monotonitás miatt lassabban telik az idő. Való igaz, hogy a terveink szerint Szilveszter megtöri a hallgatását és vallomást tesz, de csak azzal kapcsolatban, hogy az áldozat telefonja miként került hozzá. A gyilkosságot továbbra is tagadja – közölte lapunkkal R. Szilveszter jogi képviselője, dr. Lichy József.

R. Szilveszter öt évvel a gyilkosság után, a megölt asszony magánál tartott telefonjával bukott le / Fotó: Fuszek Gábor R. Szilveszter öt évvel a gyilkosság után, a megölt asszony magánál tartott telefonjával bukott le / Fotó: Fuszek Gábor

A Blikk úgy tudja: R. Szilveszter nem tartozik a balhés rabok közé, a börtön szigorú szabályait betartja. Idejét krimik olvasásával és alvással tölti, még az udvari sétára is nehezen mozdul ki.

– Szilveszter mindig is magának való ember volt, soha nem igényelte igazán a társaságot. Ezért nem lep meg, hogy a börtönben is jól elvan egymaga, nem barátkozik senkivel. Valószínűleg azért vált ilyenné, mert az anyja és a nevelőapja állandóan részegek voltak és folyamatosan egymással balhéztak. A férfi pedig megtanult láthatatlan lenni, hogy nehogy ő is kapjon egy jókora pofont. Miután a szülők meghaltak, már nem tudta fizetni a lakás rezsijét, végül kirakták, így lett hajléktalan – árulta el R. Szilveszter egyik régi ismerőse.

Gyurik Krisztinát 2013 szeptemberében, kocogás közben Soroksáron ölték megGyurik Krisztinát 2013 szeptemberében, kocogás közben Soroksáron ölték meg

A férfi korábbi lakásától pár kilométerre lakott a legnagyobb boldogságban kisfiával és férjével Kardosné Gyurik Krisztina. 2013. szeptember 25-én az édesanya, miután elvégezte az otthoni teendőit, mint majdnem minden nap, elment futni. Férje pontosan tudta, hogy Krisztina mekkora távot szokott lekocogni, ezért amikor a szokásos időpontban nem ért haza, aggódni kezdett. Azonnal a rendőrségre ment bejelenteni, hogy a párja eltűnt. Pár órával később a nő lemeztelenített holttestét megtalálták egy fás-bokros területen. Gyilkosa egy kötéllel fojtotta meg.

A rendőrség hiába tett nagyon komoly erőfeszítéseket, öt évig nem bukkantak a tettes nyomára. Áttörést az ügyben az hozott, hogy a helyszínen rögzített anyagmaradványok a laboratóriumban egyezést mutattak egy éppen börtönben ülő rab DNS-mintájával. Az is pillanatok alatt kiderült, hogy R. Szilveszter telefonja a bűncselekmény időpontjában a helyszínen volt. Sőt, a börtönletétjében megtalálták Krisztina telefonját is.

A férfi ez idáig nem tett vallomást, azt azonban elismerte, hogy az adott időpontban a helyszínen volt.

Mások pere is húzódik

Nem R. Szilveszter az egyetlen, akinek tárgyalása a koronavírus miatt húzódik. VV Fanni feltételezett gyilkosának ügyében is csak szeptemberben ül össze újra a bírói tanács. Az ügy szempontjából nagyon fontos tárgyalás következik, hiszen meghallgatják azt a nőt, aki a vádlott elmondása szerint Fanni lakásába csalta B. Lászlót és ott volt vele, amikor a lány már eszméletlen állapotban volt. Fanni holtteste a mai napig nem került elő.

Kapcsolódó:

Megdöbbentő: elégtételt érzett a soroksári kocogó nő férje, amikor a tanú meghalt

Elhunyt a soroksári gyilkosság koronatanúja, Kriszta férje szerint már nincs esély a tettes megtalálására

Elhunyt a soroksári gyilkosság koronatanúja, Kriszta férje szerint már nincs esély a tettes megtalálására

Magyarország – Nincs esély a tettes megtalálására, miután a soroksári gyilkosság koronatanúja meghalt – ezt állítja Kardos Lajos, Kriszta férje.

Meghalt a soroksári gyilkosság koronatanúja, a kegyetlenül meggyilkolt Gyurik Krisztina férje, Kardos Lajos szerint már nincs esély a tettes megtalálására. Lajos a Borsnak nyilatkozott arról, hogy mit érzett akkor, mikor értesült a férfi halálhíréről.

– Már korábban értesültem a rendőrségtől, hogy ez a férfi meghalt. Arról is tudok, hogy aortarepedés miatt hunyt el. Utánanéztem, ez akkor következik be, ha valaki hosszú időn keresztül stresszel. Ezt az embert nagyon megviselte a feleségem halála, ráadásul hazugságvizsgálaton is részt kellett vennie az üggyel kapcsolatban. Őszintén, amikor megtudtam, hogy elhunyt, elégtételt éreztem. Korábban már elmondtam egy interjúban, hogy szerintem köze lehet a feleségem meggyilkolásához. Ezt a rendőrökkel is megosztottam, kértem őket, hogy nyomozzanak utána – nyilatkozta.

A férj azt is hozzátette: azzal, hogy meghalt, egyre távolabb kerülünk, hogy kiderüljön, ki a gyilkos. Ezt nehéz megélni, a rendőrségnek nehéz dolga van, és a családunk számára is felfoghatatlan csapás.

Kapcsolódó: Sokkoló: a soroksári futó nőt meggyilkoló férfi tárgyalásának napján újabb futó nőt támadtak meg

Helyszínelés /Fotó: police.hu

Helyszínelés /Fotó: police.hu

Újabb futó nőt ért támadás sportolás közben. A sors fintora, hogy a támadás napja egy napra esett a soroksári futó nő gyilkosának tárgyalásával.

Dr. Ágoston Piroskát mindössze a lélekjelenléte menthette meg az újabb tragédiától.

A szekszárdi édesanya ugyanis jártas a hasonló támadásokkal kapcsolatban: többször tudósított és írt blogokban a Makai Viktóriával történt esetről is, akit közel egy éve támadtak meg Budapesten, a Jászberényi úton.

A két támadás rémisztően hasonló: a családanyát azt mentette meg, hogy miután a támadó a földre lökte, gyorsan talpra tudott állni.

… Nem tudom, min múlt. Minden óvintézkedéssel tisztában vagyok, hiszen én írtam a cikket, (utal Makai Viktória esetére),én kérdeztem meg a rendőrség és a a bíróság sajtószóvivőjét, hogy mit javasolnak a futóknak ilyenkor. A szokásos útvonalamon futottam, ahol minden szőlősgazdát ismerek, ha néha elmaradok, többen kérdeznek másnap, hol voltam kutyámmal , miért nem mentem.

Piroska éppen hazafele futott már, amikor egy számára ismeretlen férfi kezdte el követni. A férfi a futó nő elmondása szerint kirítt az ottani közegből, mert a ruházata sem olyan volt, amiben a környéken a munkások, túrázók, sportolók szoktak járni.

Az édesanya szerencséje, hogy futás közben mindig csak az egyik fülébe dugja be a fülhallgatót, így meghallotta az őt ekkor már kocogva követő, gyanús férfit. Ekkor elkezdett gyorsítani a tempóján, de csak kicsit, mivel ekkor még úgy 3 km-re volt az otthonától, de a nagyobb tempó sem menthette meg attól, hogy a férfi utolérje.

„Egyszer csak utolért, majd két kézzel belökött az út szélén a gazba . Ahogy estem, pattantam fel, és üvöltöttem vele. 44 kiló vagyok, az egyetlen esélyem a hangerő és a meglepetés ereje.”

A nő elmondta, menekülés közben csak a Jászberényi úton történt, hasonló esetre tudott gondolni, és arra hogy hogyan keveredhetne ki a bajból.

„Azt tudtam, hogy amikor fellök vagy lekerülök a földre, nagyon nem kéne ott maradni, mert abból bármi lehet.”

A szerencséje az volt hogy a fűbe lökte a támadó, így rendkívül gyorsan fel tudott kelni.

„Mákom volt” – mondja.

Menekülés közben a telefonját nem merte használni, mert attól tartott, hogy szétesik a mozgása, a támadó pedig utoléri. Ahogy felkelt az esés után, a támadónak a „HOGY MERÉSZELED? MIT AKARSZ??” kérdéseket üvöltötte. Az tétován csak annyit mondott, hogy „gyere velem, gyere velem”. Ezután a nő – nagy ívben kikerülve a támadóját – tovább futott.

„Semmi mást nem mertem csinálni, csak menekülni. Odébb találkoztam egy autóssal, aki megadta a számát, majd elállta az utat, így hazafutottam, aztán visszahívtam és szóltam a rendőrségnek.”

Mint később kiderült, a segítőkész autós egy mezőőr volt, aki azonnal riasztotta a rendőrséget és kollégáit is. Ennek köszönhetően a támadót addigra már el is fogták, mire a futó nő hazaért. Később egy üzenetben köszönte meg a segítségére siető férfi és kollégái munkáját.

A történet azonban itt nem ért véget. Az édesanya feljelentést tett a rendőrségen, ám a támadót – akiről közben kiderült, hogy tényleg nem helybéli – már szabadlábra helyezték. Bár még tart az ellene folyó eljárás, a rendőrség szerint az ügy „nem elég súlyos”.

A támadással kapcsolatban még a nő elmondta:

„Ez a kilátó mögött történt, az otthonom mellett. Akár az utcámban is lehettem volna, semmi különbség nincs! A rendőrök is mondták, hogy ez a hely nem félreeső, hanem egy lakott külterület.”

A történetét a megtámadott nő tanulságként osztotta meg a közösségi oldalán. Szeretné, ha ez a téma a köztudatban maradna, és figyelnének egymásra az emberek.

Az, hogy a történetét elmesélő Facebook-bejegyzés alatt rengeteg hasonló esetről számolnak be, komoly problémákra utal.

blikk, ripost / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Döbbenetes fotók a karambolról: két kamion ütközött Budapesten

Géza

Most érkezett: elfogtak három férfit a rákospalotai gyilkosság ügyében – Ukrajnába akartak menekülni

Mazsi

Szívbemarkoló kürtszó és díszlövések, a búcsú fájdalmas pillanatai: így szórták a Dunába a Hableány matrózának hamvait – videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!