Hirmagazin.eu
Főoldal » Megtiltotta az orvosi védőfelszerelések exportját a német kormány (18+)
18+

Megtiltotta az orvosi védőfelszerelések exportját a német kormány (18+)

A német szövetségi egészségügyi minisztérium és a belügyminisztérium közös válságstábjának döntése szerint az egészségügyi maszkok, kesztyűk, járványvédelmi kezes-lábas ruházatok és egyéb védőfelszerelések exportja ezentúl csak rendkívüli engedéllyel, például összehangolt nemzetközi segélyakciók keretében lehetséges.

A válságstáb arról is döntött, hogy központi ellenőrzés alá vonják a kórházak, orvosi rendelők és szövetségi hatóságok ellátását ilyen eszközökkel.

A válságstáb a külföldön karanténba helyezett német állampolgároknak a helyi hatóságok utasításainak betartását javasolják. Ez azt is jelenti, hogy a karantén végéig, március 10-ig nem térhetnek haza a Spanyolországhoz tartozó atlanti-óceáni szigeten, Tenerifén a járvány miatt lezárt szálloda német vendégei – áll a testület üléséről kiadott közleményben.

Németországban a Robert Koch járványügyi intézet (RKI) szerdai adatai szerint eddig 240 fertőzést regisztráltak. A 16 tartomány közül 15-ben van legalább egy fertőzött, a kivétel az ország keleti részén fekvő Szász-Anhalt. A legtöbb fertőzést – 111 esetet – Észak-Rajna-Vesztfáliában jegyezték fel.

Az esetek száma nyolc napja, február 25-én kezdett növekedni, a járvány észak-olaszországi terjedésével párhuzamosan. A Kínában megjelent vírus németországi felbukkanásától, január végétől február 25-ig csupán 16 fertőzöttet találtak, közülük 14-et már gyógyultnak nyilvánítottak.
Az utóbbi nyolc alatt a járványügyi helyzet változásával a közhangulat is megváltozott.

Az ország több részén tapasztalható az úgynevezett pánikvásárlás vagy felvásárlási láz – élelmiszerek és háztartási szerek felhalmozása –, leginkább a tartós élelmiszerek és a kézfertőtlenítő gél iránti kereslet ugrott meg. A gyógyszertárakban országszerte hiánycikk az egészségügyi maszk.

A hiány szokatlan üzleti megoldásokat eredményezett, így például a főváros, Berlin központjában, az Alexanderplatzon egy cipőáruház kirakatában nagyméretű plakátokon hirdetik, hogy rendkívüli akció keretében szájmaszkot árusítanak, amíg a készlet tart. Bűncselekmények is előfordulnak, országszerte több kórházból elloptak ismeretlenek kézfertőtlenítő szert adagoló palackokat.

A lakosság óvatosságát jelzi, hogy a forgalom csökkenéséről számolnak be a vendéglátók és az utazásszervezők szakmai érdekképviseletei.

A járvány miatt egy sor nagyszabású rendezvényt is lemondtak vagy elhalasztottak, nem tartják meg például a Lipcsei Könyvvásárt, a német nyelvterület legnagyobb irodalmi közönségfesztiválját, amely március 12-én kezdődött volna, és áprilisról júliusra halasztották a hannoveri ipari vásárt, az ágazat legnagyobb nemzetközi szakkiállítását.

Az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) decemberben jelent meg a közép-kínai Vuhanban. Az ismert fertőzöttek száma világszerte meghaladja a 93 ezret, a halálos áldozatok száma 3100 felett van. A járvány 77 országot ért el, leginkább Európában, Dél-Koreában és Iránban terjed.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

2998 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 5 idős krónikus beteg (18+)

Géza

Hungarians evacuated from Wuhan released from coronavirus hospital quarantine (18+)

Géza

Most már biztos! Minden napra kell a szex!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!