Hirmagazin.eu
Főoldal » Megteltek a szállodák pünkösdre, a Balatonon akár szeptemberig is kitarthat a főszezon..
Turizmus

Megteltek a szállodák pünkösdre, a Balatonon akár szeptemberig is kitarthat a főszezon..

A hétvégén, szombattól kezdődik a háromnapos ünnep, a pünkösd. Sok ember már alig várja, hogy egy kicsit kikapcsolódhasson és több időt tölthessen barátaival és családjával.

A vidéki településeken a felkapott szállodák 70–80 százalékos töltöttségűek, sőt, pár helyen a megtelt táblát is kitették.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Régóta várunk már arra, hogy magunk mögött hagyjuk a járványt, és csak önfeledten utazzunk és kiránduljunk. Nem kell tovább várni, hiszen az látható, hogy a mostani pünkösdi időszakban fellendül a belföldi turizmus. 

A belföldön kialakult turisztikai helyzetről és nyaralási lehetőségekről a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró elmondta, jelenleg az figyelhető meg, hogy

elég sok vidéki településen a felkapott szállodák 70–80 százalékos töltöttségűek, sőt, pár helyen a megtelt táblát is kitették.

A foglalási adatok szerint a legnépszerűbb helyek a wellness-szállodák lesznek. A városok közül Debrecen, Hajdúszoboszló, Eger, Sárvár lesz a hétvégén a leglátogatottabb.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Elkezdődhet a szolgáltatóknál a veszteségek enyhítése, amelyek az utóbbi időben a koronavírus-járvány miatt igen magasra rúgtak. A mostani számok alapján az figyelhető meg, hogy az átlagos foglalási ár 20 százalékkal magasabb, mint egy évvel ezelőtt. Ez azért van, mert a szolgáltatók a járvány miatt elmaradt hasznot próbálják realizálni. A járvány után a szállodák és az éttermek költségei növekedtek, egyes anyagok beszerzése drágult, viszont az is elmondható, hogy a fővárosban és vidéken is emelkedett a szolgáltatások színvonala.

A szakújságíró elmondta, látható, hogy az emberek utazni szeretnének. A belföldi turizmus megerősödött, és a belföld lett az új külföld, valamint olyan helyeket fedeztünk fel, amelyek korábban nem voltak annyira népszerűek.

„Trendivé vált az, hogy Magyarországon barangoljunk.”

Kiss Róbert Richárd azt is hozzátette, hogy a Balaton idén is tele lesz júliusban és augusztusban, és a szezon szeptemberre is kitolódik. A zöld útlevél megléte után júliustól a külföldi turizmus is helyreállhat. Oroszországból, az Egyesült Államokból csak később érkeznek turisták. A nagy számban érkező turistacsoportokra csak jövőre érdemes számítani.

„Nem feltétlenül a turisták számát kell növelni 2019-hez képest, hanem inkább azt kell elérni, hogy többet költsenek az ide érkezők” – összegzett a szakújságíró.

A címlapfotó illusztráció.

hirado

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Idén is lesz nagy attrakció a Balatonnál

Géza

Újraindult a belföldi turizmus a pünkösdi hosszú hétvégén

Géza

Meglepő fordulat: Magyarország egy szinten áll Svájccal

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!