Image default
Külföld

Megteltek a görög befogadótáborok

Pontosan két éve, 2015. szeptember 14-n éjfélkor zárta le Magyarország a határait az illegális bevándorlók előtt. Olaszország azóta szigorított, most Románia és Görögország felé mennek tömegesen a bevándorlók – Görögországban megteltek a befogadótáborok.

Az M1 Görögországban tartózkodó tudósítója arról számolt be, Leszbosz kikötőjében sok migránst lehetett látni.

Leszbosz fővárosától néhány kilométerre található egy önkormányzati tábor; az 1000 főre jutó kapacitással bíró befogadóhelyen több mint kétezren tartózkodnak jelenleg. Néhány kilométerrel arrébb, az afrikai bevándorlók táborának nevezett befogadóközpontban több mint négyezer illegális bevándorló van.

Ez a hatezer bevándorló több mint a fele a befogadható 13 ezernek, ám ezt a számot úgy sikerül csak lent tartani a hatóságoknak, hogy naponta százasával szállítják a migránsokat a szárazföldre.

A tudósításból kiderült, az elmúlt 14 napban 2700 illegális bevándorlót szállítottak el a görög szigetekről, többek között Leszboszról.

Továbbra is 30-50 fős csónakokkal érkeznek a migránsok a szomszédos Törökországból, és most már újabb hullámról beszélnek, hiszen sorra dőlnek meg a rekordok a Törökország és az unió közötti megállapodást illetően.

Egy hónap alatt 3700 új illegális bevándorló lépett a görög szigetekre.

2016 márciusa óta – amikor életbe lépett a megállapodás – soha nem volt még ilyen magas az újonnan érkezők száma, és ez tovább folytatódott augusztusban. Eddig 2400 illegális bevándorló érkezett, ennek több mint a fele 1350 Leszbosz szigetére.

Azok, akik megpróbálják kikerülni a görög szigeteket, azoknak nehezebb továbbjutni a szárazföldre, és onnan tovább a nyugat-balkáni útvonalon.

4-5 olyan hajót fogtak el Kréta, illetve a Peloponnészoszi-félsziget környékén, mely Törökországból 100-120 illegális bevándorlót szállított esetenként.

forrás: M1 Híradó

Hasonló hírek

Az amerikai hírszerzés a németeket használta volna ki európai célpontok elleni kémkedésre

Edit

Biztonsági okokból kitiltották a gladiátorokat és a pedálos taxikat Rómából

info

Szijjártó: Afrika a jövő kontinense

Géza