Hirmagazin.eu
Főoldal » Megteltek a görög befogadótáborok
Külföld

Megteltek a görög befogadótáborok

Pontosan két éve, 2015. szeptember 14-n éjfélkor zárta le Magyarország a határait az illegális bevándorlók előtt. Olaszország azóta szigorított, most Románia és Görögország felé mennek tömegesen a bevándorlók – Görögországban megteltek a befogadótáborok.

Az M1 Görögországban tartózkodó tudósítója arról számolt be, Leszbosz kikötőjében sok migránst lehetett látni.

Leszbosz fővárosától néhány kilométerre található egy önkormányzati tábor; az 1000 főre jutó kapacitással bíró befogadóhelyen több mint kétezren tartózkodnak jelenleg. Néhány kilométerrel arrébb, az afrikai bevándorlók táborának nevezett befogadóközpontban több mint négyezer illegális bevándorló van.

Ez a hatezer bevándorló több mint a fele a befogadható 13 ezernek, ám ezt a számot úgy sikerül csak lent tartani a hatóságoknak, hogy naponta százasával szállítják a migránsokat a szárazföldre.

A tudósításból kiderült, az elmúlt 14 napban 2700 illegális bevándorlót szállítottak el a görög szigetekről, többek között Leszboszról.

Továbbra is 30-50 fős csónakokkal érkeznek a migránsok a szomszédos Törökországból, és most már újabb hullámról beszélnek, hiszen sorra dőlnek meg a rekordok a Törökország és az unió közötti megállapodást illetően.

Egy hónap alatt 3700 új illegális bevándorló lépett a görög szigetekre.

2016 márciusa óta – amikor életbe lépett a megállapodás – soha nem volt még ilyen magas az újonnan érkezők száma, és ez tovább folytatódott augusztusban. Eddig 2400 illegális bevándorló érkezett, ennek több mint a fele 1350 Leszbosz szigetére.

Azok, akik megpróbálják kikerülni a görög szigeteket, azoknak nehezebb továbbjutni a szárazföldre, és onnan tovább a nyugat-balkáni útvonalon.

4-5 olyan hajót fogtak el Kréta, illetve a Peloponnészoszi-félsziget környékén, mely Törökországból 100-120 illegális bevándorlót szállított esetenként.

forrás: M1 Híradó

Hasonló hírek

Lezuhant egy beteg csecsemőt szállító helikopter Szerbiában

info

Mozgósítja Nagy-Britannia is a katonaságát, a menekültáradat miatt! – Érdekes videók!

Edit

Rendőröket vezényelhetnek a határhoz a Brexit miatt

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------